Netflix vervangt beoordeling met sterren door duimpjes

Film of serie leuk op Netflix? Duimpje omhoog in plaats van sterren

Netflix vervangt binnenkort het vertrouwde beoordelingssysteem met sterren door duimpjes. Ook het aanbevelingssysteem gaat op de schop waardoor je betere aanbevelingen voor films en series moet krijgen.

Netflix op tv
Netflix heeft een grote verandering in petto voor gebruikers. Volgende maand vervangt de populaire video on-demand dienst de vertrouwde sterrenbeoordeling door duimpjes: een duimpje omhoog als je een film of serie leuk vindt en omlaag als je het helemaal niks vindt. De bestaande sterrenbeoordelingen die je hebt gegeven blijven bewaard. Ook het systeem voor het aanbevelen van nieuwe films en series gaat op de schop.

‘200 procent meer beoordelingen door duimpjes’

Netflix maakte het nieuws donderdag bekend op een persbijeenkomst op het Amerikaanse hoofdkwartier in Los Gatos. Netflix heeft het nieuwe beoordelingssysteem in 2016 getest met enkele honderdduizenden gebruikers. Daaruit bleek dat het aantal beoordelingen door de duimpjes met maar liefst 200 procent is gestegen. Een reden daarvoor gaf het bedrijf niet, maar het lijkt logisch aangezien de duimpjes door veel meer diensten gebruikt worden dan Netflix’ traditionele sterrensysteem.

Netflix vervangt beoordeling met sterren door duimpjes

Aanbevelingen ook vernieuwd
Naast de duimpjes komt Netflix ook met een nieuw systeem voor het aanbevelen van series of films. Op basis van een percentage zie je voortaan hoe goed iets bij jouw smaak en voorkeuren past. Een serie die perfect aansluit zou bijvoorbeeld een 98 procent-score krijgen, maar bij een score van minder dan 50% zie je geen aanbeveling. De aanbevelingen zijn niet alleen gebaseerd op mensen uit je eigen regio, maar kijkt naar alle gebruikers die vergelijkbaar kijkgedrag hebben. Dat kan dus ook iemand uit India zijn.

Netflix zet in april de schakelaar om voor de duimpjes en het nieuwe aanbevelingssysteem. De vernieuwingen worden dan wereldwijd uitgerold.

Netflix is volop in het nieuws. Gisteren werd bekend dat Netflix films en series wil aanpassen voor mobiele kijkers en dat ze meer Hollywood-films willen aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2017, 9:06
Categorie Diensten
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.