Philips Hue met E14 in het paars.

Philips Hue-lampen binnenkort ook met kleinere E14-fitting

Philips komt binnenkort eindelijk met E14-lampen voor de Hue-verlichting. Dankzij deze kleinere fitting, kun je de Hue-lampen ook in kleinere armaturen plaatsen, zonder tussenkomst van een adapter.

Philips Hue met E14 in het paars.
Het assortiment van Philips Hue-lampen wordt binnenkort uitgebreid. Op dit moment kun je bij Philips alleen terecht voor de standaard E27- en GU10-fitting, maar binnenkort komt de kleine fitting daar eindelijk bij. Gebruikers vragen al een hele tijd om Philips Hue-lampen met de kleinere E14-fitting en in april lijkt het er echt van te gaan komen. Op Amazon worden de nieuwe Hue-lampen met E14-fitting aangeboden.

Update 11:00: De nieuwe Philips Hue-lamp met E14-fitting is vanaf eind april in Nederland beschikbaar, zo heeft Philips laten weten. De adviesprijs voor de White & Color Ambiance-lamp is in Nederland €59,95. De adviesprijs van de White Ambiance-lamp is in Nederland €34,95.

Philips Hue met E14 in White en Color Ambiance

Op de Duitse Amazon is te zien dat Philips in april met de nieuwe E14-lampen komen. Zowel de White Ambiance als de White & Color Ambiance-lampen komen vanaf dat moment beschikbaar met de kleinere E14-fitting. Het voordeel van die kleinere fitting is dat je de lampen dan ook in een kleiner armatuur kan stoppen. De White & Color Ambiance kan 16 miljoen kleuren tonen en heeft een rijke kleur rood. De lampen hebben een kaarsachtige vorm, zodat ze ook in smallere armaturen passen. De kleurtemperatuur heeft een bereik van 2200 K tot 6500 K. De Philips Hue E14 kaarslamp heeft een lichtopbrengst van maximaal 470 lumen. Dit komt overeen met een 40 watt gloeilamp.

Philips Hue E14-lampen.

Volgens Amazon komen de nieuwe E14-lampen op 10 april beschikbaar. De White Ambiance is dan beschikbaar voor €34,95, terwijl je voor de White & Color Ambiance €59,95 moet neerleggen. Qua prijs liggen de nieuwe lampen met E14-fitting dus op hetzelfde niveau als de reeds bestaande E27-lampen. Het is de verwachting dat de lampen ook rond die datum in Nederlandse webwinkels beschikbaar zullen zijn, om en nabij dezelfde prijs als bij Amazon.

Philips Hue E14-verpakking.

Als je op dit moment gebruik wil maken van een Hue-lamp in een E14-fitting, dan zijn daar allerlei adapters voor. Het nadeel daarvan is dat de lamp dan ook een stuk meer uitsteekt. Dat het zo lang geduurd heeft voordat Philips Hue met E14-lampen komt, komt onder andere doordat de lampen een stuk kleiner zijn. Alle techniek van een Philips Hue-lamp moet daardoor in een kleinere fitting verwerkt worden, zodat ze net als alle andere Hue-lampen gewoon via de Hue-app en HomeKit bediend kunnen worden. Op het Hue-forum kon vorig jaar bijvoorbeeld nog niet gezegd worden of de lampen er ook echt gaan komen, maar nu blijkt dus dat het de ontwikkelaars toch gelukt is.

Via: iFun

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 maart: Nederlandse beschikbaarheid van nieuwe lampen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.