Voorlopig lekker blijven AirPlay’en: Spotify-app voor Apple TV heeft geen prioriteit

Spotify heeft nog geen concrete plannen om een app uit te brengen voor de Apple TV. De Apple TV staat laag op het prioriteitenlijstje, waardoor je voorlopig niet hoeft te rekenen op een Apple TV-app.

Spotify-apps voor computers en mobiel.
Als je muziek wil luisteren via je vierde generatie Apple TV, zijn er genoeg mogelijkheden. Luisteren naar een radiozender, streamen via AirPlay of de Muziek-app starten en luisteren naar Apple Music. Rechtstreeks luisteren via Spotify is echter nog steeds niet mogelijk en het lijkt er ook niet op dat dit snel gaat gebeuren.

Apple Music enige streamingdienst op Apple TV

Toen een jaar geleden de vierde generatie Apple TV op de markt verscheen, was dat het enige apparaat waarmee je rechtstreeks vanaf je tv muziek kan luisteren via je Apple Music-abonnement. Zat je met een oudere Apple TV, dan was je gebonden aan AirPlay om de muziek uit de speakers van je tv te laten klinken. En als je een abonnement hebt op een andere streamingdienst, dan ben je ook verplicht om gebruik te maken van AirPlay als je muziek via je televisie wil luisteren. Zelfs de grootste streamingdienst ter wereld heeft geen app voor de Apple TV. Spotify heeft de Apple TV zelfs laag op het prioriteitenlijstje gezet, waardoor je niet hoeft te wachten op een aparte Spotify-app.

Op GitHub heeft Samuel Erdtman, Product Owner bij Spotify, laten weten dat support voor tvOS lager op het prioriteitenlijstje is komen te staan. “You should not expect a release supporting it any time soon”, vult hij nog verder aan. Dat terwijl Spotify wel al apps heeft voor verschillende smart tv’s, zoals Android TV en televisies van Philips en LG. Wat de exacte reden is, blijft echter onduidelijk. Er is de laatste tijd wel veel gedoe tussen Apple en Spotify, vooral wat betreft exclusieve muziekrechten.

Als je dus je eigen muziek direct wil streamen via de Apple TV, dan lijkt een Apple Music-abonnement de beste optie. Met ingang van tvOS 10 heeft Apple de Muziek-app op de Apple TV bovendien een make-over gegeven, zodat deze overeenkomt met de nieuwe Muziek-app in iOS 10.

Bekijk ook

Dit is Apple Music op de Apple TV met tvOS 10

Apple Music krijgt niet alleen op iOS en macOS een nieuwe vormgeving, want ook de Apple TV kan rekenen op een nieuwe interface voor de Muziek-app. Zo is het uiterlijk aangepast en is het nieuwe Browse de vervanger van de Nieuw-pagina.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 oktober 2016 om 16:22
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.