Radio 10, Veronica en Sky Radio.

Deze Nederlandse radiostations hebben al een eigen Apple TV-app

In de App Store op de nieuwe Apple TV zijn diverse Nederlandse radiostations aanwezig. Zo kun je live luisteren naar diverse themakanalen en video's bekijken. Ook is er een algemene Radio-app voor alle Nederlandse radiostations.

Radio 10, Veronica en Sky Radio.Drie grote radiostations hebben onlangs hun iOS-apps beschikbaar gesteld voor de nieuwe vierde generatie Apple TV. Sky Radio en Radio Veronica, beide onderdeel van de Sky Radio Group, zijn te downloaden in de App Store op de nieuwe Apple TV. De apps bevatten ook allerlei themakanalen en video’s om op je televisie te bekijken. Ook Radio 10 is beschikbaar op de nieuwe Apple TV. Tot slot is er ook een algemene Radio-app beschikbaar voor diverse Nederlandse radiostations.

Sky en Veronica: themakanalen en video’s

Zowel de app van Sky Radio als de app van Radio Veronica bevatten verschillende themakanalen. Ben je al helemaal in de kerststemming, dan luister je naar de bekende Christmas Station via Sky Radio. Ook de andere themakanalen zoals Lovesongs en Summerhits zijn van de partij. Via de app van Radio Veronica luister je ook naar de Top 1000 aller tijden of Veronica Hitradio. Start je een kanaal, dan begint de muziek direct met afspelen. In de Radio Veronica-app zie je een statisch plaatje die niet veranderd met rechtsonder in het klein de albumhoes van het huidige nummer. In de Sky Radio-app wordt het huidige nummer wel groot in beeld weergegeven, gecombineerd met de albumhoes.

Radio Veronica op de Apple TV.

Beide stations hebben ook een reeks aan video’s in de app gezet. In de Sky Radio-app vind je alleen de recente tv-reclames van het radiostation en enkele video’s over speciale acties. Bij de app van Radio Veronica zijn ook optredens van artiesten te vinden, zoals concerten vanuit het Countdown Café of optredens vanuit de studio. Ook kun je live meekijken bij de radio-dj, mits er een live programma aan de gang is.

Sky Radio op de Apple TV.

Radio 10: overal radio luisteren

Het nadeel van deze apps, is dat de muziek gelijk stopt zodra je een themakanaal stopt. Naar Sky Radio luisteren terwijl je door de App Store aan het bladeren bent, zit er dus niet in. De app van radiostation Radio 10 heeft deze ondersteuning wel: die speelt door zodra je de app afsluit, waardoor je overal naar de radio kan luisteren. Verder bevat deze app de standaard themakanalen van Radio 10 en kun je enkele nieuwsberichten lezen.

Radio 10 op de Apple TV.

Radio: alle radiostations bij elkaar

Heb je genoeg aan het beluisteren van de standaardstations en is alle extra content voor jou onbelangrijk, dan is er ook de app genaamd Radio, afkomstig van twee Nederlandse makers. In deze app vind je alle standaard radiostations van Nederland, van NPO Radio 1 tot Slam!. Speel je een radiostation via deze app, dan wordt ook hier de muziek doorgespeeld terwijl je door de Apple TV navigeert.

Luister naar Nederlandse radiostations op de Apple TV met Radio.

Toch missen al deze apps bepaalde functies. Zo is het bij geen van alle mogelijk om de programmering te bekijken of frequenties op te zoeken. Vooral bij radiostations met een live programmering, is het handig om de planning te kunnen bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2015, 13:47
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.