Clinton-campagne overwoog Tim Cook als running mate

Gaat Tim Cook de politiek in? De Clinton-campagne overwoog Cook als running mate en ziet ook wel een rol voor hem weggelegd in het toekomstige kabinet van Hillary Clinton.

In de Verenigde Staten kun je ook zonder de juiste opleiding de politiek in. Je kunt van acteur opklimmen tot gouverneur (Arnold Schwarzenegger) en zelfs tot president (Ronald Reagan). Maar toch kijken we wat vreemd op van het nieuws dat het campagneteam van Clinton Tim Cook heeft overwogen als vice-president. De CEO van Apple had een ontmoeting met Clinton’s campagnevoorzitter John Podesta, maar daar bleef het voorlopig bij.

Tim Cook en Hillary Clinton

Tim Cook als running mate

Het blijkt allemaal uit e-mailtjes die via WikiLeaks zijn onthuld. Clinton’s campagnevoorzitter John Podesta had daarin een lijstje gemaakt van potentiële running mates. Daarin vinden we een aantal opmerkelijke namen, zoals Bill en Melinda Gates, Mary Barra (CEO van General Motors), Howard Schultz (CEO van Starbucks), Ursula Burns (CEO van Xerox) en ‘onze’ eigen Tim Cook. Er staan zo’n 40 namen in de lijst, waaronder de uiteindelijke keuze Tim Kaine.

Hoe de gesprekken met Tim Cook zich verder hebben ontwikkeld, blijkt helaas niet uit de e-mails. Wel wordt de betrokkenen gemaand om voorzichtig te zijn met Cook, omdat hij een relatieve nieuwkomer is die het politieke spel niet gewend is. Of Cook het aanbod serieus heeft overwogen, is helaas ook niet duidelijk. Het zou hoe dan ook een opmerkelijke keuze zijn, omdat Cook de afgelopen maanden nog scherpe uitspraken heeft gedaan over de FBI-kwestie.

Tim Cook en Hillary Clinton tijdens fundraiser

Cook organiseerde vorige maand wel een diner om geld in te zamelen voor de Clinton-campagne, maar dat deed hij ook voor de republikein Paul Ryan. Hij zou in het verleden aan zowel de Democratische als aan de Republikeinse partij hebben gedoneerd.

Clinton koos uiteindelijk voor senator Tim Kaine uit Virginia. Dat betekent overigens niet dat de rol voor Cook is uitgespeeld, want in juli meldde de New York Times dat Clinton eigenlijk wel interesse heeft om Tim Cook aan te stellen in haar kabinet omdat hij openlijk homoseksueel is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 16:32
Categorie Apple
Onderwerpen politiek, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.