Misfit Phase in zwart en wit

Misfit Phase: dit analoge horloge loopt wat achter

De Misfit Phase is een smartwatch die eruit ziet als een analoog horloge. Via de iPhone-app kun je alles instellen. Maar eigenlijk biedt dit horloge bar weinig nieuws.

Je wilt wel een smartwatch met een ingebouwde stappenteller, maar het mag er niet te technisch uitzien? Dan kon je al langer de Withings Activité Pop aanschaffen, een analoog horloge dat ook je beweging meet. Nu heeft Misfit iets soortgelijks uitgebracht onder de naam Misfit Phase. Die brengt op zich niets nieuws, maar het ziet er wel leuk uit.

Misfit Phase met iPhone-app

Misfit Phase: dit kennen we al

De Misfit Phase is in feite een analoog horloge. Het kan ook je stappen tellen en je slaapgedrag in de gaten houden. Misfit kenden we al van de Misfit Shine, een rond schijfje waarin een fitnesstracker zit verstopt. Sinds de overname door de Fossil-groep is Misfit onderdeel van een groot concern en was het hoog tijd dat er weer eens wat nieuws werd aangekondigd. Juist valt is de aankondiging van de Misfit Phase wat tegen: dergelijke horloges bestaan al een paar jaar. We hadden wel iets meer verwacht.

Misfit Phase met vrouw

‘Alles komt uit dezelfde fabriek’
De Misfit Phase waarschuwt je ook bij inkomende gesprekken, berichten en notificaties van apps. Het is precies de functionaliteit die je ook op de smartwatches van andere bekende merken zien, waaronder die van Zwitserse horlogemakers zoals Mondaine. Ook de onlangs besproken Skagen Hagen en zelfs het nieuwste horloge van Michael Kors (toevallig ook gemaakt door Fossil) hebben dergelijke functies. Dat komt omdat het digitale binnenwerk allemaal gemaakt wordt in dezelfde fabriek.

Misfit Phase kleuren

Waarom dan toch een Misfit Phase overwegen? Misschien omdat dit horloge met een prijskaartje van $175 iets goedkoper is dan wat andere merken vragen. De Phase heeft geen apart metertje waarop je je stappen kunt aflezen. Wel kun je op een knop aan de zijkant drukken, waarna de wijzers aangeven hoe ver je van je doel bent. Gaat de wijzer helemaal rond, dan heb je 100% van je doel bereikt.

Misfit Phase in zwart en wit

Met dezelfde knop kun je terug naar de tijdweergave. De Phase heeft ook een wekkerfunctie en met een app-update moet het mogelijk worden om voor elke app een andere kleur van het notificatielampje in te stellen, bijvoorbeeld blauw voor Facebook en groen voor telefoongesprekken. Het horloge is waterbestendig tot een diepte van 50 meter. De batterij gaat 6 maanden mee.

Op het eerste gezicht ziet de Phase eruit als een gewoon horloge, maar de iets groter uitgevallen behuizing verklapt dat er meer aan de hand is. Er zijn zes kleurcombinaties, waarbij je eventueel het bandje zelf kunt vervangen door een alternatief 20mm-bandje. Vanaf 7 november verkrijgbaar via Misfit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 15:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen misfit, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.