Spotify Premium afsluiten.

Spotify laat je niet langer Premium afsluiten via iOS-app

Spotify is gestopt met het afsluiten van Premium via de app op de iPhone en iPad. Voorheen was het mogelijk om direct via je Apple ID Spotify Premium te nemen, maar dat is nu niet meer mogelijk.

Een paar weken geleden is Netflix gestopt met de mogelijkheid om abonnee te worden via de app op de iPhone en iPad. Spotify treedt nu in de voetsporen van Netflix en heeft de optie uit de iOS-app verwijderd. Bestaande abonnees kunnen nog gewoon van de functie gebruik blijven maken, maar het is een stuk voordeliger om rechtstreeks via Spotify af te sluiten.

Spotify verwijdert Premium afsluiten via app

De reden waarom Spotify deze optie verwijderd heeft, is geen geheim. In een supportdocument verklaart Spotify dat ze niet meer tussenpersonen willen werken, zodat je als gebruiker goedkoper uit bent. Apple vraagt bedrijven als Spotify en Netflix 15 tot 30% van de prijs van in-app aankopen. Dat betekent dus dat Apple ook een graantje meepikt als jij Spotify Premium via de App Store hebt lopen. Daarom besloot Spotify een hogere prijs te rekenen via de iOS-app. Je betaalde niet €9,99 maar €12,99 als je Premium via iTunes afsloot.

Zoals gezegd verandert er voor bestaande abonnees helemaal niets. Mocht je nog steeds via iTunes je Spotify Premium betalen, dan is het misschien verstandiger om nu de overstap te maken. Je kan daarom het beste je App Store-abonnement opzeggen en rechtstreeks via Spotify Premium afsluiten nadat je account weer teruggezet is naar Free. Voor je muziekbibliotheek verandert er in de tussentijd niets, dus je account blijft gewoon behouden. Het enige verschil is dat je je nieuwe Premium-account rechtstreeks bij Spotify afrekent en je waarschijnlijk goedkoper uit bent. Bovendien kom je mogelijk in aanmerking voor een speciale aanbieding als je nog niet eerder Premium via Spotify zelf had.

Als betaalmethode kun je bij Spotify kiezen voor iDEAL, creditcard of PayPal. Zodra je Premium afsluit via Spotify nadat je account teruggezet is naar een gratis account, worden de kosten direct in rekening gebracht. Wil je korting op Spotify? Check dan ons artikel met tips om geld te besparen.

Bijgewerkt voor nieuwe iPhones en Apple Watch
De verandering is waarschijnlijk doorgevoerd met de nieuwste update van de Spotify-app. Daarin vermeld Spotify in ieder geval dat de app is bijgewerkt voor de iPhone XS Max, iPhone XR en de Apple Watch Series 4. Dat betekent dat de iOS-versie er op de grotere toestellen niet meer opgeblazen uitziet en dat nu het volledige scherm van de Apple Watch benut wordt. De Apple Watch-app van Spotify is sinds november beschikbaar en laat je momenteel door afspeellijsten bladeren en speakers kiezen. Binnenkort moet het ook mogelijk zijn om muziek offline af te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2019, 11:52
Via Via Tweakers
Categorie Apps
Onderwerp spotify
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.