Aanbevolen nummers in Spotify.

Waarom Spotify Premium duurder is in de iOS-app

Spotify Premium kost via de iOS-app €12,99 per maand en dat is duurder dan via Spotify zelf. Waarom is dat? En hoe betaal je de lagere prijs? In deze tip lees je twee manieren om te besparen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Update juli 2023: Spotify staat niet langer betalingen via de App Store toe, dus ook lopende abonnementen zullen worden afgesloten. Je zult worden teruggezet naar een gratis account en zult je via de website opnieuw moeten inschrijven.

Update januari 2019: Het is niet langer mogelijk om Spotify-abonnee te worden via de iPhone-app. Dit artikel geldt daarom alleen voor mensen die een lopend Spotify-abonnement via de app hebben. Voor nieuwe gebruikers is er alleen nog de mogelijkheid om rechtstreeks bij Spotify zelf lid te worden.

Bij Spotify betaal je €12,99 per maand als je een abonnement vanuit de iPhone-app afsluit. In deze tip leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat je de normale prijs van €9,99 betaalt – en zelfs nog iets meer kunt besparen.

Waarom Spotify Premium?

Spotify Premium biedt allerlei extra opties ten opzichte van gratis Spotify. Zo kun je luisteren naar muziek in extreme geluidskwaliteit en kun je albums downloaden om offline te beluisteren. Daarnaast biedt Spotify Premium nog meer handige functies. Zo moet je vaak een Premium-abonnee zijn om leuke apps en aanvullende diensten te kunnen gebruiken.

Waarom Spotify duurder is in de app

Vanuit de iOS-app op iPhone en iPad kun je abonnee worden van Spotify Premium, maar dan betaal je wel de hogere prijs van €12,99. Dat heeft ermee te maken dat het bedrijf 30% moet afdragen aan Apple voor in-app aankopen die via de App Store worden gedaan.

Als je abonnnee wordt via de website van Spotify betaal je die toeslag niet.

Spotify via de website of iTunes-kaarten

Je bent gelukkig niet verplicht om Spotify Premium via de app af te sluiten als je iOS-gebruiker bent. Abonneer je daarom via de website, zodat je de lagere prijs van €9,99 betaalt voor Spotify Premium. Je krijgt dan exact dezelfde functies. Je abonneert je via het web, maar dat betekent niet dat je ook via het web moet luisteren. Installeer de app en gaan!

Heb je per ongeluk toch een Premium-bundel via de app afgesloten, dan is er alsnog een manier om te besparen, namelijk door gebruik te maken van afgeprijsde iTunes-kaarten. Daarvoor moet je iTunes-kaarten met 25% korting of meer zoeken. Je vindt ze regelmatig in onze rubriek iCulture Deals.

Bij 25% korting betaal je in dat geval geen €12,99 maar €9,74 per maand. Nadeel hiervan is dat je wel constant op zoek moet naar iTunes-kaarten met voldoende korting en dat kan soms lastig zijn. Je zult dus wat meer moeten plannen en veel kaarten moeten inslaan op het moment dat je een dergelijke korting ergens vindt.

Nog meer Spotify korting
Zoek je nog meer mogelijkheden om te besparen? Kijk dan eens naar ons overzicht met Spotify kortingen. Er is wellicht meer mogelijk dan je denkt!

https://www.iculture.nl/deals/spotify-korting/

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 08 januari: De mogelijkheid om Spotify via de app af te sluiten is vervallen, we hebben deze tip daarom gearchiveerd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2019
Onderwerp
Categorieën
Apps, Muziek

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify