Aanbevolen nummers in Spotify.

Waarom Spotify Premium duurder is in de iOS-app

Spotify Premium kost via de iOS-app €12,99 per maand en dat is duurder dan via Spotify zelf. Waarom is dat? En hoe betaal je de lagere prijs? In deze tip lees je twee manieren om te besparen.

Aanbevolen nummers in Spotify.

Bij Spotify betaal je €12,99 per maand als je een abonnement vanuit de app afsluit. In deze tip leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat je de normale prijs van €9,99 betaalt – en zelfs nog iets meer kunt besparen.

Spotify verhoogde in 2014 de prijzen in de iOS-app voor Spotify Premium: opeens moest je €12,99 per maand gaan betalen in plaats van de gebruikelijke €9,99 per maand. Toch kun je ervoor zorgen dat je alsnog de lagere prijs betaalt.

Waarom Spotify duurder is op iPhone en iPad?

Spotify Premium biedt allerlei extra opties ten opzichte van gratis Spotify. Zo kun je luisteren naar muziek in Extreme geluidskwaliteit en kun je albums downloaden om offline te beluisteren. Vanuit de iOS-app op iPhone en iPad kun je overstappen naar Spotify Premium, maar dan betaal je wel de hogere prijs. Dat heeft ermee te maken dat het bedrijf 30% moet afdragen aan Apple voor in-app aankopen die via de App Store worden gedaan.

Vandaar de hogere prijs van €12,99 per maand. Als je abonnnee wordt via de website van Spotify betaal je die toeslag niet.

Oplossing: Spotify via de website of iTunes-kaarten

Je bent gelukkig niet verplicht om Spotify Premium via de app af te sluiten als je iOS-gebruiker bent. Abonneer je daarom via de website, zodat je de lagere prijs van €9,99 betaalt voor Spotify Premium. Je krijgt dan exact dezelfde functies.

Heb je per ongeluk toch een Premium-bundel via de app afgesloten, dan is er alsnog een manier om te besparen, namelijk door gebruik te maken van afgeprijsde iTunes-kaarten. Daarvoor moet je iTunes-kaarten met 25% korting of meer zoeken. Je vindt ze regelmatig in onze rubriek iCulture Deals.

Je betaalt in dat geval geen €12,99 maar €9,74 per maand (25% korting). Nadeel hiervan is dat je wel constant op zoek moet naar iTunes-kaarten met minimaal 25% korting en dat kan soms lastig zijn. Je zult dus wat meer moeten plannen en groot moeten inslaan op het moment dat je een dergelijke korting ergens vindt. Bovendien heb je wat meer beperkingen bij functies zoals Delen met gezin, omdat daarvoor een creditcard is vereist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Apps, Muziek
Onderwerp spotify