Spotify brengt Apple Watch-app uit: eerste versie nu voor iedereen beschikbaar

De Apple Watch-app van Spotify is zojuist beschikbaar gekomen. Eerder werd de beta al uitgebracht, maar nu kan iedereen ermee aan de slag.

Nog geen twee weken geleden bleek dat Spotify werkte aan een Apple Watch-app. De beta van Spotify op de Apple Watch werd naar de testers gestuurd, maar lang hebben we niet op de definitieve versie hoeven wachten. De app is namelijk nu voor iedereen beschikbaar, dankzij een update van de Spotify-app voor iOS.

Spotify op Apple Watch beschikbaar

De app laat je je muziek van je iPhone bedienen via je Apple Watch. Je scrollt door je lijst van onlangs afgespeelde muzieknummers en met de Shuffle-knop zorg je ervoor dat alle nummers in de lijsten door elkaar gehusseld worden. De app biedt ook ondersteuning voor Spotify Connect, want je kan via je Apple Watch selecteren waar de muziek afgespeeld wordt.

Spotify op Apple Watch.

Op dit moment is het in de eerste versie van de app nog niet mogelijk om muziek offline op te slaan. Spotify laat in het persbericht weten dat het offline afspelen van muziek en podcasts eraan komt, maar wanneer is nog onbekend. De app is alleen nog aangepast voor de 42mm- en 38mm-schermen en dus nog niet voor de nieuwe formaten van de Series 4. Uit onze test blijkt dat je in ieder geval Spotify Premium moet hebben. Het is niet mogelijk om rechtstreeks albums te kiezen, want het werkt alleen met onlangs afgespeelde muziek.

Apple Watch met muziek van Spotify.

Ruim een jaar geleden startte een enthousiaste ontwikkelaar met een eigen Spotify-app genaamd Spotty, die later hernoemd werd naar Snowy op aandringen van Spotify zelf. Hij gaf toen aan dat hij samen met Spotify zou werken aan een app. Of dit inderdaad deze Spotify-app is, is nog niet helemaal duidelijk. Het aantal functies is nu bijvoorbeeld beperkt ten opzichte van de beta van Snowy.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 13 november: Spotify laat weten dat er gewerkt wordt aan offline afspelen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.