Spotify komt met Apple TV-app, werkt nu ook met Siri voor iedereen

Spotify komt met een app voor de Apple TV. In de releasenotes van de nieuwste versie staat de app al vermeld. Daarnaast kan iedereen nu gebruikmaken van Siri in combinatie met Spotify.

Spotify is, naast de iPhone en iPad, ook al een tijdje beschikbaar op de Apple Watch. Nu komt daar nog een Apple-apparaat bij, namelijk de Apple TV. Een Apple TV-app van Spotify staat al een tijdje op de wensenlijstjes van menig Spotify-gebruiker en nu bevestigt Spotify zelf dat de app eraan komt. De aankondiging is te vinden in de releasenotes van de nieuwste versie van Spotify. Deze versie voegt ook Siri-ondersteuning toe.

Spotify op Apple TV

Apple Music is al sinds de start van tvOS beschikbaar op de Apple TV, maar op de Spotify-app hebben we lang moeten wachten. In de App Store op iOS is te lezen dat Spotify haar Apple TV-app vandaag uitbrengt. Daar vinden we ook de eerste screenshots. In de App Store op de Apple TV zien we de Apple TV-versie nog niet staan, maar de update-omschrijving is kraakhelder: Spotify is nu beschikbaar op de Apple TV.

Spotify Apple TV Home pagina.

Spotify zegt:

Spotify now on available on Apple TV: Download it via the tvOS App Store or enable “automatically install apps” in tvOS settings to install it.

De optie voor het automatisch installeren van apps vind je op de Apple TV via Instellingen > Apps > Installeer apps automatisch. Zodra we beeldmateriaal hebben en de app zichtbaar is in de App Store, werken we dit artikel bij.

Spotify Apple TV current pagina.

Spotify Siri beschikbaar

Een ander belangrijke toevoeging is dat Spotify nu samenwerkt met Siri. Spotify testte al de Siri-ondersteuning in de TestFlight-versie van de app, maar nu is de functie voor iedereen beschikbaar met versie 8.5.26 of nieuwer. Om vervolgens via Siri muziek af te spelen, zeg je bijvoorbeeld “Speel Daft Punk op Spotify”. Vervolgens wordt de gevraagde muziek afgespeeld via de Spotify-app.

Siri Spotify

Dankzij deze toevoeging kun je ook Spotify op de HomePod gebruiken, door gebruik te maken van AirPlay. Je doet dit door de naam van de kamer uit te spreken waarin de HomePod staat. Zeg bijvoorbeeld “Speel Daft Punk op Spotify in de woonkamer”, waarna de muziek begint met spelen op alle speakers die in de woonkamer staan. Door de toevoeging van Siri kan je het nu ook makkelijker gebruiken in CarPlay en via je AirPods.

Met dank aan iCulture-lezer Roland!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 07 oktober: Artikel bijgewerkt met screenshots.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 oktober 2019 om 12:28
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.