Twitch nu voor Apple TV: volg livestreams van gamers op het grote scherm

Twitch is nu ook beschikbaar op de Apple TV. Met de app bekijk je livestreams en volg je je favoriete kanalen op het grote scherm van je Apple TV. Er gingen al geruchten dat de app eraan zat te komen.

Gamers die graag livestreams volgen, kunnen nu ook terecht op de Apple TV via de officiële Twitch-app. Er waren al meerdere onofficiële apps, maar nu is Twitch zelf overstag gegaan. De app bevat alle functies die je ook al kent van de iOS-versie van de app.

Twitch op Apple TV

Twitch gebruikt voor haar Apple TV-app niet de standaard menu-indeling van Apple’s eigen Apple TV-apps, want helemaal linksboven vind je twee knoppen voor Startpagina en Bladeren. Rechtsboven vind je een aparte zoekknop en kun je naar de instellingen van de app bladeren. Bij de Bladeren-functie kun je zoeken op games, zodat je snel een livestream kan bekijken van je favoriete game. Door in te loggen zie je meteen alle kanalen van de accounts die je volgt.

Twitch Apple TV Startpagina.

Tijdens het kijken van livestreams bekijk je ook de chat, zodat je weet wat er speelt onder andere kijkers. Behalve livestreams blader je ook naar clips en vraag je eerder geposte video’s op. Naast games vind je op Twitch ook andere livestreams, bijvoorbeeld van sportevenementen. De app is geheel in het Nederlands en inloggen doe je door de koppelcode in beeld in te voeren op een speciale website.

Twitch Apple TV Bladeren.

De app wordt momenteel uitgerold. Zie je hem nog niet in de tvOS App Store? Kijk dan eens bij Aankopen > Niet op deze Apple TV. Je kan ook de functie Installeer apps automatisch inschakelen en daarna Twitch op iOS downloaden. Hierdoor verschijnt de app automatisch op de Apple TV.

Eerder vandaag kwam ook Spotify met een Apple TV-app. Hiermee kan je je eigen muziekbibliotheek via je surroundset op je televisie afspelen.

Bekijk ook

Spotify komt met Apple TV-app, werkt nu ook met Siri voor iedereen

Spotify komt met een app voor de Apple TV. In de releasenotes van de nieuwste versie staat de app al vermeld. Daarnaast kan iedereen nu gebruikmaken van Siri in combinatie met Spotify.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.