Twitch op Apple TV.

Twitch nu voor Apple TV: volg livestreams van gamers op het grote scherm

Twitch is nu ook beschikbaar op de Apple TV. Met de app bekijk je livestreams en volg je je favoriete kanalen op het grote scherm van je Apple TV. Er gingen al geruchten dat de app eraan zat te komen.

Gamers die graag livestreams volgen, kunnen nu ook terecht op de Apple TV via de officiële Twitch-app. Er waren al meerdere onofficiële apps, maar nu is Twitch zelf overstag gegaan. De app bevat alle functies die je ook al kent van de iOS-versie van de app.

Twitch op Apple TV

Twitch gebruikt voor haar Apple TV-app niet de standaard menu-indeling van Apple’s eigen Apple TV-apps, want helemaal linksboven vind je twee knoppen voor Startpagina en Bladeren. Rechtsboven vind je een aparte zoekknop en kun je naar de instellingen van de app bladeren. Bij de Bladeren-functie kun je zoeken op games, zodat je snel een livestream kan bekijken van je favoriete game. Door in te loggen zie je meteen alle kanalen van de accounts die je volgt.

Twitch Apple TV Startpagina.

Tijdens het kijken van livestreams bekijk je ook de chat, zodat je weet wat er speelt onder andere kijkers. Behalve livestreams blader je ook naar clips en vraag je eerder geposte video’s op. Naast games vind je op Twitch ook andere livestreams, bijvoorbeeld van sportevenementen. De app is geheel in het Nederlands en inloggen doe je door de koppelcode in beeld in te voeren op een speciale website.

Twitch Apple TV Bladeren.

De app wordt momenteel uitgerold. Zie je hem nog niet in de tvOS App Store? Kijk dan eens bij Aankopen > Niet op deze Apple TV. Je kan ook de functie Installeer apps automatisch inschakelen en daarna Twitch op iOS downloaden. Hierdoor verschijnt de app automatisch op de Apple TV.

Eerder vandaag kwam ook Spotify met een Apple TV-app. Hiermee kan je je eigen muziekbibliotheek via je surroundset op je televisie afspelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2019, 13:46
Via Via MacRumors
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, games

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.