iPhone 11 review doosje

Analist voorspelt stijgende iPhone-verkopen dankzij iPhone 11 en iPhone SE 2

Het gaat volgens de analist Ming-Chi Kuo de goede kant op met de verkopen van de iPhones. Vooral de iPhone 11 doet het goed en ook de aankomende iPhone SE 2 begin volgend jaar moet zorgen voor een flinke boost.

Het iPhone-seizoen 2018-2019 is niet Apple’s beste jaar geweest. De verkopen van de iPhone XS-serie viel wat tegen, wat mede kwam door de hogere prijs. De iPhone XR was dan ook het populairste toestel en dit jaar is dat volgens de analist Ming-Chi Kuo weer het geval met de opvolger, de goedkopere iPhone 11. Vooral de lagere prijs zorgt ervoor dat de verkopen van de iPhone 11-serie hoger uitkomen. Hij verwacht ook veel van de iPhone SE 2, waardoor de totale verkoop van het eerste kwartaal van 2020 met zo’n 10% stijgt ten opzichte van een jaar geleden.

‘iPhone 11-verkoop verder omhoog’

In totaal verwacht de analist dat Apple in heel 2019 zo’n 70 tot 75 miljoen exemplaren van de iPhone 11 serie verkoopt. Dit aantal had nog veel hoger kunnen zijn als Apple geen last had gehad van een beperkte voorraad. Volgens de bron spelen er vooral bij de iPhone 11 Pro tekorten dankzij de lastigere productie door het gebruik van specifieke onderdelen. Welke onderdelen dit precies zijn is niet helemaal duidelijk. De iPhone 11 Pro is de enige iPhone met drie camera’s en een matglazen achterkant, dus mogelijk zitten hier extra uitdagingen voor de leveranciers in.

Hij verwacht daardoor dat Apple zo’n 37 tot 40 miljoen stuks van de iPhone 11 Pro-serie verkoopt. Dat is iets lager dan de iPhone XS, die uitkwam op ongeveer 43 miljoen stuks in 2018. Apple maakt dit goed dankzij twee populaire modellen: de iPhone 11 en de aanstaande iPhone SE 2. De iPhone 11 is dankzij zijn lagere prijs het populairste model. Apple verscheept naar verwachting zo’n 37 tot 40 miljoen stuks. Dat is een stuk hoger dan de 25 miljoen van de iPhone XR vorig jaar. Het verschil komt ook doordat de iPhone XR vorig jaar pas een maand later in de verkoop ging.

Eerder ging al het gerucht dat Apple de productie van de iPhone 11 opvoerde met zo’n 10%.

Bekijk ook

'Apple voert productie van iPhone 11-serie op met 10%'

Apple zou de productie van de iPhone 11 met 10% hebben opgevoerd vanwege de sterke vraag. Toeleveranciers kregen het verzoek om 8 miljoen extra exemplaren te maken. "Dit najaar is veel drukker dan we hadden verwacht", zou een bron hebben gezegd.

‘iPhone SE 2 wordt populair’
De iPhone SE 2, zoals de analist dit aanstaande model nog noemt, verschijnt naar verwachting in het voorjaar van 2020. De iPhone SE 2 is gebaseerd op de iPhone 8, met nagenoeg hetzelfde design, maar dan met dezelfde A13-chip als de huidige 2019 iPhones. Hoeveel Apple daarvan gaat verkopen is nog de vraag, maar de analist is ervan overtuigd dat het toestel aan zal slaan.

De iPhone SE 2 wordt dus niet zoals de iPhone SE een klein 4-inch toestel. Maar met een 4,7-inch scherm is hij wel een stuk compacter dan de nieuwste iPhones. Ook de lagere instapprijs speelt een belangrijke rol bij het succes.

Bekijk ook

Analist: 'iPhone SE 2 komt in 2020, Apple slaat iPhone 11S over

Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple's volgende smartphone iPhone 12 gaat heten. Er komt geen iPhone 11S en dat kan een aanwijzing zijn dat Apple kiest voor een nieuw design. Ook voorspelt Kuo dat er in het eerste kwartaal van 2020 een iPhone SE 2 komt met het uiterlijk van de iPhone 8 en een A13-processor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.