Sony tv A9G met AirPlay 2 en HomeKit.

Sony brengt AirPlay 2 en HomeKit deze zomer naar nieuwe tv’s

Sony heeft laten weten wanneer ze de HomeKit- en AirPlay 2-updates uit gaan brengen voor haar nieuwe televisies. De updates worden nog deze zomer verwacht, zodat je eenvoudig content naar je televisie kan streamen.

Sony AirPlay 2- en HomeKit-update in zomer 2019

Afgelopen CES kondigde Sony aan welke Android-tv’s AirPlay 2 en HomeKit krijgen. De timing van de updates was op dat moment nog wat onduidelijk, maar nu is er meer bekend over wanneer je deze nieuwe mogelijkheden op de tv’s kan verwachten.

In het persbericht laat Sony weten dat bij alle ondersteunende tv’s de update voor AirPlay 2 en HomeKit in de zomer van 2019 verwacht wordt. Dat betekent dat je op deze nieuwe televisies ergens tussen juni en september met de nieuwe functies aan de slag kan. Met de mogelijkheid van AirPlay 2 en HomeKit heb je geen Apple TV meer nodig om content van je iPhone, iPad of Mac te streamen naar je televisie. Dankzij HomeKit kun je je tv bovendien bedienen via de Woning-app en aansturen via Siri. Je zegt bijvoorbeeld dat je een film wil kijken op je televisie, waarna hij automatisch begint met spelen.

Sony vat nog eens samen welke modellen ondersteuning krijgen voor AirPlay 2 en HomeKit. Het gaat om deze modellen:

  • Master Series A9G 4K OLED (77-, 65- en 55-inch)
  • Master Series Z9G 8K (98- en 85-inch)
  • X950G 4K (85-, 75-, 65- en 55-inch)

Aan de tv’s hangt echter wel een hoog prijskaartje. De A9G-series heeft in Amerika een prijs die varieert van $3.500 tot $8.000. De Z9G-serie spant de kroon, maar dat komt ook vooral door het enorme formaat. De 98-inch versie kost maar liefst $70.000. De X950G-serie is daarentegen een stuk voordeliger, want die is al beschikbaar vanaf zo’n $1.400.

De tv’s zijn vanaf mei en juni beschikbaar in de VS en moeten binnenkort ook in Nederland beschikbaar zijn. In ieder geval verschijnt de HomeKit-update dus in de zomer voor al bovenstaande modellen. Voor een groter overzicht van HomeKit-tv’s check je onze lijst.

Eerder liet LG ook al weten wanneer de AirPlay 2-update voor de nieuwe LG’s beschikbaar komt. Die update komt ook halverwege 2019, vermoedelijk dus ook ergens in de zomer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2019, 11:00
Bron Bron Sony
Via Via iMore
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, homekit, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.