Sonos tv-speakers

Sonos overweegt Dolby Atmos en goedkopere subwoofer

In een vragenlijst aan Sonos-gebruikers peilt de speakermaker de interesse voor Dolby Atmos. Ook overweegt Sonos andere producten, zoals een goedkopere subwoofer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Aan het begin van het jaar schreven we dat Sonos werkt aan een S18 satellietspeaker voor de Playbar, maar er komt mogelijk nog veel meer aan. Hoewel Sonos tijdens de CES (nog) geen nieuwe producten aangekondigd heeft, peilen ze wel de interesse van de gebruikers. Eén van de besproken onderwerpen in een enquête naar gebruikers is Dolby Atmos, een techniek voor beter geluid.

Sonos overweegt Dolby Atmos

Dolby Atmos is een geluidstechniek die zorgt voor een rijker surroundgeluid. De speakers passen daarbij het geluid aan aan de hand van de plaats waar ze in een ruimte staan. De Apple TV 4K ondersteunt het afspelen van Dolby Atmos-content, maar daar heb je dus wel een speaker voor nodig. Voor Sonos-gebruikers is dit een langgekoesterde wens en het zou zomaar kunnen dat dit in vervulling gaat.

In de enquête vraagt Sonos aan gebruikers welke producten ze interessant vinden. Daarbij wordt een aantal speakers vermeld dat momenteel nog niet te koop is. Zo wordt in de enquête een Sonos Atmos Surrounds-paar genoemd. Deze twee speakers werken met Dolby Atmos voor een breder surroundgeluid. Als mogelijke prijs noemt Sonos $699, maar sommige gebruikers zagen in hun enquête een lagere prijs van $399. Hou er rekening mee dat deze speakers nog niet aangekondigd zijn en dat Sonos dus alleen aan het inventariseren is welke producten mogelijk interessant zijn.

Sonos enquete over nieuwe producten met Dolby Atmos.

Naast dit setje van Dolby Atmos-speakers, staat in de vragenlijst ook een Sonos Core Sub vermeld. Het gaat om een goedkopere versie van de bestaande Sonos Sub, die momenteel voor ongeveer 700 euro in de schappen ligt. De mogelijke Sonos Core Sub is iets kleiner en betaalbaarder, met een mogelijke prijskaartje van zo’n 400 euro.

Google Assistent dit jaar naar Sonos
Ander nieuws van Sonos is dat ze begonnen zijn met de betatest van de Google Assistent. De update had oorspronkelijk al in november beschikbaar moeten zijn, maar werd helaas uitgesteld. De update met Google Assistent komt in ieder geval naar de Sonos One en Sonos Beam. Oudere modellen zonder microfoon krijgen ook een update, zodat ze samen kunnen werken met de Google Home en andere slimme speakers. Google en Sonos hebben nog niet laten weten wanneer de update verschijnt, maar hij wordt in ieder geval in de loop van dit jaar verwacht.

Zou jij interesse hebben in deze nieuwe Sonos-producten? Laat het ons weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2019, 10:17
Bron Bron Reddit
Via Via 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.