Sonos Playbar onder televisie

Gerucht: ‘Sonos werkt aan nieuwe S18-satellietspeaker voor Playbar’

Sonos heeft plannen om een nieuwe satellietspeaker voor de Playbar uit te brengen. Die biedt echte surround sound en is met je stem te bedienen. Dat blijkt uit documenten van keuringsinstantie FCC.

Sonos S18: satellietspeaker voor Playbar

De documenten beschrijven een nieuw Sonos-apparaat met modelnummer S18, voorzien van Wi-Fi en Bluetooth. Helaas zijn de documenten zodanig bewerkt, dat er geen afbeeldingen en andere details uit af te leiden zijn. Maar uit de tekst is wel op te merken waarom het gaat: een ‘draadloze slimme speaker’ waarbij de bestaande Playbar als ‘master device’ dienst doet. Het is dus een uitbreiding op de al bestaande tv-speaker. De speaker heeft aanraakgevoelige knoppen, vergelijkbaar met die van de Sonos One. Er zit ook een ingebouwde microfoon in om op afstand spraakopdrachten te kunnen geven. Onduidelijk is nog of Sonos de Playbar zelf (uit 2013) ook gaat vervangen of dat dit meer is bedoeld als slimme uitbreiding voor bestaande klanten.


De Playbar was Sonos’ eerste soundbar voor de tv. In 2018 kwam er een kleinere variant met de naam Sonos Beam, die qua audio-eigenschappen wel iets anders is. Ook die bevat microfoons voor spraakbediening voor onder andere Siri en Alexa, in tegenstelling tot de oorspronkelijke Playbar. Hoeveel de satellietspeaker gaat kosten en wanneer hij op de markt komt, blijkt nog niet uit e nu gelekte informatie. Sonos wilde niet reageren op vragen van Variety.

Sonos S18

Surround sound voor je Sonos Playbar

Momenteel kun je al wel surround sound krijgen door de Playbar te combineren met andere speakers van Sonos. Daarbij heb je de keuze uit het plaatsen van twee stuks van de Sonos One, Play:1, Play:3 of Play:5. Er zijn dus al wel mogelijkheden, waardoor de S18 vooral lijkt bedoeld als een wat goedkopere uitbreiding voor mensen die geen 400 euro willen uitgeven voor twee extra Sonos One-speakers om het systeem ‘slim’ te maken. De S18 lijkt bedoeld voor den links-rechts-opstelling met de bestaande Playbar.

Sonos Playbar review

Sonos verkoopt de Playbar nog steeds voor 800 euro en dat is duurder dan de Beam, die voor iets meer dan 400 euro in de winkel ligt. Wil je weten welke van de twee het best bij jou past, lees dan onze Sonos Playbar-review of onze Sonos Beam-review!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2019, 10:15
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.