Sonos One.

Opvolger Sonos One is sneller en heeft meer geheugen

Sonos One ‘Gen 2’ vanaf vandaag verkrijgbaar

Sonos begint deze week met de verkoop van een Sonos One 'Gen 2'. Deze heeft vernieuwde interne componenten, is sneller en biedt meer functies.

Vanaf donderdag zou de tweede generatie Sonos One in de winkel moeten liggen, al zullen winkels nog veelal beschikken over oude voorraad. De Sonos One is een smart speaker die geschikt is voor AirPlay 2, maar ook de tweede generatie is nog steeds niet geschikt voor Google Assistent. Die ondersteuning zou in de loop van 2019 wel moeten komen.

Sonos One ‘Gen 2’

De vernieuwde Sonos One ziet er qua uiterlijk hetzelfde uit, maar heeft een snellere processor en extra geheugen. Het bedrijf gaf niet aan waarom er meer geheugen nodig is, maar omdat er regelmatig nieuwe functies worden toegevoegd via software-updates is meer geheugen mooi meegenomen. Het zorgt ervoor dat het bedrijf bij toekomstige updates ook ondersteuning voor de Sonos One kan blijven biedt, zonder tegen de grenzen van het technisch haalbare aan te lopen. Zo kun je bij oudere Sonos-modellen alleen gebruik maken van AirPlay 2 als er een geschikt apparaat zoals de Sonos One of Beam op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Ook aanwezig in Sonos One ‘Gen 2″ is ondersteuning voor Bluetooth Low Energy, waardoor het gemakkelijker wordt om de speaker aan te sluiten. Met Bluetooth LE ontstaat er een korte, tijdelijke Bluetooth-verbinding tussen de Sonos One en je smartphone terwijl je bij Gen 1 eerst verbinding moest maken met een Wi-Fi-netwerk. Dit nam meer tijd in beslag. De eerste generatie zal bij veel Amerikaanse winkels vanaf nu met $20 korting worden aangeboden. Mogelijk is dit ook bij Nederlandse winkels het geval.

De huidige Sonos One ligt voor €229 in de winkel en dat zal ook de prijs van z’n opvolger zijn.

HomePod review: HomePod vs Sonos One

Hoe herken ik een Sonos One Gen 2?

Op het productlabel van de Sonos One moet de tekst ‘Gen 2’ te zien zijn, zowel op de verpakking als op de speaker zelf. Op de eerste generatie is alleen de tekst ‘Sonos One’ te zien. De geluidskwaliteit is overigens ongewijzigd gebleven, dus daar hoef je het niet voor te doen.

Lees onze Sonos One review voor meer informatie over deze slimme speaker met Siri-ondersteuning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.