Onderzoek: ‘4G-snelheid in Nederland ligt op meer dan 40 Mbps’

De downloadsnelheid op de 4G-netwerken van alle vier Nederlandse providers is met 40 Mbps ruim voldoende. Dat blijkt uit een rapport van Opensignal over mobiel internet in Nederland.

4G downloadsnelheid boven 40 Mbps

De vier providers KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone leveren allemaal een downloadsnelheid van minstens 40 megabit per seconde. T-Mobile scoort daarbij het hoogst met gemiddeld 55,6 Mbps. Daarna volgen KPN (43,0 Mbps), Vodafone (41,0 Mbps) en Tele2 (40,9 Mbps). Voor het eerst zitten alle providers boven de 40 Mbps. Vorig jaar september zat Vodafone er nog net onder met een gemiddelde snelheid van 35,95 Mbps.

OpenSignal downloadsnelheid

Wat uploaden betreft is T-Mobile ook de snelste met gemiddeld 16,7 Mbps. KPN en Vodafone halen 14,2 Mbps en 13,4 Mbps. Ook wat uploaden betreft staat Tele2 achteraan, met een gemiddelde uploadsnelheid van 10,4 Mbps.


Alle providers bieden ook nog de mogelijkheid om terug te vallen op het 3G-netwerk, op plekken waar nog geen 4G-dekking is. Op het 3G-netwerk is Vodafone de snelste met 6,9 Mbps, direct gevolgd door T-Mobile (6,5 Mbps). KPN (4,9 Mbps) en Tele2 (1,3 Mbps) volgen op enige afstand.

OpenSignal uploadsnelheid

Goede dekking
Nederland behoort bij de snelste landen als het om 4G gaat en bovendien is de dekking in ons land erg goed. Volgens Opensignal zit Nederland op een dekking van 89,6 procent. De winnaar qua dekking is Tele2. Wat de snelheid betreft wordt Nederland alleen ingehaald door Singapore, waar 4G-netwerk een gemiddelde downloadsnelheid van 42,12 Mbps bieden.

Opensignal dekking 4G Nederland

Meer resultaten uit het onderzoek zijn te vinden op de website van Opensignal.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Eerder deze week schreven we over de kosten van 4G-bundels. Daaruit bleek dat Nederland en België bij de duurste landen behoren. In Nederland betaal je gemiddeld rond de €7 per gigabyte, terwijl je in Oost-Europa veel goedkoper uit bent. Nog duurder zijn Griekenland (€28,74), Zwitserland (€17,77), Portugal (€12,28), Noorwegen (€11,61) en België (€10,81). Dit onderzoek werd uitgevoerd door het bureau Cable.

Bekijk ook

'Nederland en België behoren tot duurste Europese landen voor mobiele data'

De prijs voor 1GB mobiele data is in Nederland relatief hoog in vergelijking met andere Europese landen. In slechts vijf Europese landen betaal je meer dan in Nederland, waaronder België.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 maart 2019 om 11:52
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.