Tesla Wireless Charger zwart

Deze Tesla kan iedereen betalen! [update]

Tesla Wireless Charger is weer terug

Tesla verkocht korte tijd een draadloze oplader voor smartphones, die ook als powerbank werkt. De gadget had matige specs en was binnen een paar uur alweer van de site verdwenen. Maar nu is hij terug!

Update 11 september: Tesla gaat de draadloze oplader weer op de website zetten, maar voor een lagere prijs. Het bedrijf informeert klanten dat de lader die oorspronkelijk voor $65 werd aangeboden nu met $15 korting te krijgen is, omdat de productie kon worden opgevoerd. Eerder was nog de vraag of de lader was uitverkocht, of dat Tesla het accessoire opzettelijk weer offline had gehaald, vanwege de kritische ontvangst. Volgens Tesla was er toch echt sprake van een overdonderende vraag, waardoor het accessoire snel uitverkocht raakte. De specs van de lader zijn nog steeds hetzelfde: 6.000 mAh voor onderweg en 5 Watt output, een ingebouwde USB-C-kabel voor Android-apparaten en een USB-A-poort voor snel draadloos opladen. Mensen die al een Tesla-lader hadden gekocht krijgen een deel van hun aankoopbedrag teruggestort.

Tesla draadloze lader

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 29 september:

Tesla Wireless Charger

De Tesla Wireless Charger was afgelopen nacht kort in de webwinkel van Tesla verkrijgbaar voor 65 dollar. De strakke powerbank met geïntegreerde USB-C-kabel en Tesla-logo kan ook voor draadloos opladen gebruikt worden. Je kon kiezen uit wit of zwart, vergelijkbaar met Tesla’s PowerWall thuisaccu. Alleen vallen de specs wat tegen: draadloos opladen met 5 Watt is tegenwoordig wel het absolute minimum (Apple ondersteunt 7,5 Watt, Samsung zelfs 15 Watt). En de ingebouwde powerbank met een capaciteit van 6000 mAh is tegenwoordig ook niet meer top of the bill. De liefhebbers ging het waarschijnlijk vooral om het feit dat er een Tesla-logo op staat.


Een Tesla kan niet iedereen zich veroorloven, maar als het bedrijf gadgets en lifestyle-producten maakt loopt het wel meteen storm. Zo was de vlammenwerper van Elon Musk een daverend succes. En ook de limited edition surfplank van 1500 dollar was binnen no-time uitverkocht. Het bedrijf verkoopt ook jassen en mini-Tesla’s voor de kinderen. Voor zo’n auto ben je 600 dollar kwijt, maar dan kan junior tenminste in stijl wennen aan het idee dat we binnenkort alleen nog in elektrische auto’s rijden.

Tesla Wireless Charger zwart

De Tesla Wireless Charger lijkt erg op een Apple-product, al was het alleen maar vanwege de kleurkeuze zwart of wit. Wil je toch nog een Tesla-product dat binnen je budget valt, dan kun je bij Tesla nog steeds terecht voor powerbanks en bureauladers. Ook dan zul je het vooral moeten doen vanwege het logo en niet vanwege de specs of de prijs/kwaliteitverhouding. Bij no-nosense merken als Xtorm en Anker krijg je meer waar voor je geld. Bekijk ons overzicht van draadloze opladers voor de iPhone voor accessoires met betere specs.

Tesla Wireless Charger wit met iPhone

Hoewel de producten van beide bedrijven goed op elkaar aansluiten, zal er van een officiële samenwerking tussen Apple en Tesla niet snel sprake zijn. Beide bedrijven zijn bezig met technologie voor zelfrijdende auto’s en beschuldigen elkaar ervan personeel weg te kapen. Een paar jaar geleden was het nog hip om naar Tesla over te stappen, maar ondertussen kiezen veel medewerkers voor de omgekeerde weg omdat Apple hogere salarissen betaalt.

Tesla Wireless Charger zwart

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 11 september: Tesla gaat de oplader terug brengen in het assortiment. Ook bevestigen ze dat de lader eerder was uitverkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2018, 10:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen draadloos opladen, tesla
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.