Somfy TaHoma

Smart home-systeem Somfy werkt nu samen met Sonos

Smart home-systemen van Somfy werken nu samen met Sonos en binnenkort komt er ook samenwerking met Amazon Alexa en IFTTT, maar nog niet met HomeKit.

Somfy TaHoma is het smart home-systeem van Somfy, waarmee je lampen, rolluiken en andere apparaten in huis kunt bedienen. Het systeem werkte al samen met met merken zoals Velux, Philips Hue, Honeywell en Hitachi. Nu komt daar Sonos bij en op termijn ook Amazon Alexa en IFTTT. Helaas nog geen HomeKit.

Somfy TaHoma werkt samen met Sonos

Vanaf vandaag is het Somfy-systeem geschikt voor Sonos, zodat je met één druk op de knop de perfecte playlist kunt starten, terwijl tegelijk de rolluiken naar beneden gaan en het licht wordt gedimd. Om er gebruik van te maken heb je de TaHoma-hub nodig (€300 in de winkel, adviesprijs €349), die op de foto hieronder te zien is. Je kunt in de Somfy TaHoma scenario’s maken die je linkt aan het geluidssysteem van Sonos. Zodra je wakker wordt begint dan bijvoorbeeld je favoriete muziek te spelen. Wanneer je vertrekt activeer je het scenario ‘Ik vertrek’ en gaat het Sonos-systeem uit. Je kunt ook zorgen dat het alarmsysteem op dat moment aan gaat, afhankelijk van de apparatuur die je erop hebt aangesloten.

Somfy TaHoma

Somfy met Amazon Alexa en IFTTT

Ondersteuning voor Amazon Alexa komt beschikbaar zodra deze virtuele assistent in de Benelux beschikbaar komt, dus dat kan nog wel even duren. Maar Somfy is er in ieder geval klaar voor, zodat je het systeem in de toekomst ook met je stem kunt bedienen. Je hebt dan geen smartphone meer nodig om de Somfy TaHoma te kunnen bedienen. Daarna kun je met IFTTT (If This Then That) allerlei acties automatiseren. Dit werkt al met 500 apps en diensten, waaronder Philips Hue, Dropbox, Google, Nest, Twitter, Fitbit, BMW en Slack, waardoor de mogelijkheden nog verder worden vergroot. Ook hiermee kun je scenario’s instellen, vergelijkbaar met de scenes van HomeKit.

Somfy maakt gemotoriseerde oplossingen voor smart home-producten zoals rolluiken, zonweringen, garagedeuren en dergelijke. Je kunt ze handmatig of elektrisch bedienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2017, 12:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen smart home, somfy

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.