Jony Ive met notch

iPhone X in top 25 beste uitvindingen van 2017

TIME Magazine heeft de iPhone X in de lijst gezet van beste uitvindingen van 2017, samen met de Nintendo Switch en Tesla Model 3. In een reactie geeft Jony Ive aan dat het weglaten van de thuisknop een lastige keuze was, maar de enige manier om vooruitgang te boeken.

Jony Ive met notch

TIME Magazine heeft een lijst gepubliceerd van de 25 belangrijkste uitvindingen van 2017. De iPhone X staat prominent in het lijstje, samen met andere nieuwe producten zoals de Tesla Model 3, Nintendo Switch, 3D-geprinte Adidas-schoenen en… fidgetspinners.

iPhone X bij beste uitvindingen 2017

Apple’s iPhone X verscheen op 3 november in de winkel en wijkt op een aantal punten af van eerdere modellen. Er zit geen thuisknop in, de bediening is daardoor anders en de cameratechnologie zorgt ervoor dat je met een gezichtsscan kan ontgrendelen. In een interview geeft Ive aan dat het vasthouden aan bestaande oplossingen je niet vooruit helpt. Vorig jaar verwijderde Apple de koptelefoonaansluiting, dit jaar moest de thuisknop eraan geloven. In het verleden schrapte Apple de ingebouwde discdrive in de MacBook (2012) en de floppydrive (1998), op momenten dat ze nog veel werden gebruikt.

Jony Ive:

Ik denk dat het vasthouden aan functies die effectief zijn geweest, het koste wat het kost vasthouden, een weg is die tot mislukking is gedoemd.

Ive noemt het “buitengewoon complexe problemen” die moesten worden opgelost. Door te kijken naar wat er in het verleden is gebeurd krijg je vertrouwen dat er een oplossing te vinden is. Op korte termijn lijkt vasthouden aan bestaande oplossingen het veiligst. Apple kreeg kritiek dat de koptelefoonaansluiting was verwijderd en zelfs in reviews van de iPhone X zie je nog vaak dat het ontbreken van de koptelefoonaansluiting als een minpunt wordt gezien. Concurrenten zoals Google en Samsung maakten er grapjes over, maar gaandeweg zijn steeds meer fabrikanten Apple gevolgd.

De iPhone X is een succes bij consumenten: de reviews zijn over het algemeen positief en ondanks wat kleine bugs blijkt alles goed te werken. Geen wonder dat TIME het heeft uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2017. Naast de eerder genoemde producten staan ook de Jibo-robot, de verwarmde Ember-koffiemok en een lift die in meerdere richtingen kan bewegen in de lijst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2017, 12:24
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone X, jony ive
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.