Sonos PLAY:5 in de woonkamer

SleepCast: in slaap vallen en opstaan met muziek op je speakers

Met SleepCast kun je wakker worden met favoriete muziek, afgespeeld via je speakers. De app is in beta voor iOS al te proberen.

Gebruik je je iPhone als wekker, dan kun je ervoor kiezen om een muzieknummer af te spelen in plaats van een alarmgeluidje. Het klinkt nog beter als de muziek wordt afgespeeld via je favoriete speakers en SleepCast krijgt dat voor elkaar.

Sonos PLAY:5 in de woonkamer

SleepCast herkent je speaker

SleepCast werkt samen met connected speakers van Sonos, Bose en andere aanbieders. De app zoekt zelf op je thuisnetwerk of er dergelijke speakers zijn aangesloten en regelt daarbij bijna alles automatisch. Via de app kies je ook hoe hard de muziek moet afspelen. Heb je Bluetooth-speakers in huis of speakers die met DLNA of UPnP werken, dan kan SleepCast dat ook aan. Als laatste redmiddel kun je je iPhone gewoon aansluiten op de AUX-poort van de speaker.

Andersom werkt trouwens ook: als je in slaap wilt vallen met je favoriete muziek en nogal een fijnproever bent wat geluidskwaliteit betreft, dan kun je met SleepCast ook de muziek afspelen. Je stelt een slaaptimer in, bijvoorbeeld voor een halfuur. Het afspelen van de muziek stopt vanzelf. Die functie vind je natuurlijk standaard al in iOS, maar SleepCast probeert het net wat makkelijker en flexibeler te maken. Je kunt meerdere slaaptimers en wekkers instellen, zodat je onderscheid kunt maken tussen werkdagen, weekenden en periodes waarin je lang kunt uitslapen, zoals tijdens de vakantie.

SleepCast op een Android-toestel, in iOS momenteel in beta

Om de muziek te kunnen afspelen moeten de muzieknummers wel lokaal staan. Streaming muziek lukt dus niet. De app is al gratis te downloaden voor Android-toestellen, maar komt binnenkort ook uit voor iOS. Je kunt nu al meedoen aan de beta van SleepCast, door je in te schrijven op de website van de ontwikkelaar.

Tenslotte: Sonos-wekkerradio doet het niet

Trouwens, voor Sonos-bezitters die hun speaker als wekker gebruiken, speelt er momenteel een probleem. Het blijkt niet meer mogelijk om radiostations via Tunein af te spelen. In plaats daarvan klinkt een normaal alarmgeluid. Op het officiële Sonos-forum wordt flink geklaagd door Duitse gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2016, 16:50
Categorie Apps
Onderwerpen sonos, speaker, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.