Bovenkant van de HomePod.

Siri verklapt nieuwe stem (en nieuwe HomePod?)

Siri wil in aanloop naar WWDC wel iets kwijt over de aankondigingen: de assistent krijgt een nieuwe stem en krijgt een nieuw 'thuis', wellicht een nieuwe HomePod?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 22:00 uur: Inmiddels hebben we achterhaald dat de uitspraken vooral laten zien dat Siri helemaal niet zo slim is. De antwoorden die Siri geeft zouden betrekking hebben op WWDC van vorig jaar, dus WWDC 2017. De ‘nieuwe stem’ zou betrekking hebben op de slimmere functies en het ‘matte mesh home’ is gewoon de HomePod zelf.

Siri verklapt nieuw product

Als je Siri vraagt wat er op WWDC 2018 te doen is, dan heeft de assistent iets te melden. Als je maar de juiste Engelstalige vraag stelt, namelijk: ‘Hey Siri, tell me about WWDC’. In het Nederlands meldt Siri alleen dat hij/zij erg veel zin heeft in het event en dat je alle info op de website van Apple kunt lezen.

De website Apple Post ontdekte de twee antwoorden op de (Engelstalige) vraag over WWDC:

  • “La la la, Siri is getting a brand new voice!”
  • “I’m gonna have a shiny new home. Well, not really shiny, more meshy and matte…”

Dat laatste zou kunnen betekenen dat er een nieuwe HomePod aankomt, want dat is Apple’s enige product met een bekleding van gaas (mesh). Dat het om een mat product gaat, sluit ook aan bij de HomePod. Hieronder zie je het resultaat, dat meerdere mensen op dezelfde manier in beeld hebben gekregen:

Siri new home

Er gaan al langer geruchten over een nieuwe, goedkopere HomePod. Meest recent deden bronnen uit Azië de suggestie dat Apple de speaker onder de merknaam Beats zou willen uitbrengen om het onderscheid met de duurdere ‘echte’ HomePod duidelijk te maken.

Nieuwe stem voor Siri
Het gebeurt wel vaker dat Siri voorafgaand aan een groot evenement alvast wat hints laat vallen. Op 4 juni is naar alle waarschijnlijkheid de iOS 12 aankondiging en nieuwe versies van watchOS, tvOS en macOS. De nieuwe Siri-stem zal onderdeel uitmaken van iOS 12 en is vooral interessant voor Amerikanen. Zij zijn al vanaf het prille begin de stem van Susan Bennett gewend, een stemactrice die regelmatig in de publiciteit is geweest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2018, 8:35
Bron Bron Apple Post
Categorie Geruchten
Onderwerpen homepod, Siri, wwdc 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.