Procreate Pocket 2

Procreate Pocket 2 compleet vernieuwd voor de iPhone

Procreate Pocket 2 is een grote update van de bekende teken- en schilderapp voor de iPhone. Deze update maakt optimaal gebruik van het grotere OLED-scherm van de iPhone X. Ook zitten er nieuwe penselen in en kun je nog beter nat schilderen.

Procreate Pocket 2

De Australische ontwikkelaar noemt dit de ‘meest geavanceerde versie die we ooit van Procreate Pocket gebouwd hebben”. De hele app is opnieuw geprogrammeerd: “We hebben letterlijk de code van Procreate Pocket 1.0 weggegooid en zijn opnieuw begonnen. Elke pixel en elke regel code is nieuw”, aldus James Cuda, CEO van Savage.


Er zitten 136 handgemaakte penselen in en door met je vinger over het scherm te bewegen kun je rechtstreeks nat schilderen. Heb je een iPhone met 3D Touch, dan is dit zelfs drukgevoelig. Procreate Pocket 2 biedt volledige ondersteuning voor Apple’s Wide Color (P3) kleurprofiel en voor Apple’s Metal-framework.

Er zitten ook twee functies in die je alleen in de iPhone-versie van Procreate vindt, namelijk een timelapse-functie waarbij alleen de hoogtepunten worden bewaard, om uiteindelijk een 30 seconden durend filmpje te maken. Ook kun je nu instellingen voor penselen importeren en exporteren via een online marktplaats. Alles uit de iPad-versie van Procreate is nu beschikbaar op zakformaat – behalve natuurlijk de ondersteuning voor Apple Pencil.

Naast de iPhone-versie is er ook een apart verkrijgbare iPad-versie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2018, 19:48
Categorie Apps
Onderwerp procreate
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.