Gerucht: ‘Goedkopere Beats-speaker krijgt Siri-functies’

Apple zou werken aan een goedkopere HomePod die onder de merknaam Beats wordt uitgebracht. Volgens een nieuw gerucht krijgt deze speaker ook Siri-functies.

Beats HomePod-speaker werkt met Siri

Update 30 mei: De goedkopere HomePod die al eerder in de geruchten opdook, krijgt volgens analist Gene Munster ook Siri-functies. De speaker zal volgens Munster tijdens WWDC 2018 officieel worden aangekondigd. Dit wordt een goedkopere uitvoering van de HomePod, voorzien van Beats-logo. De analist denkt echter dat de adviesprijs iets hoger wordt dan aanvankelijk gedacht: geen 199 dollar maar 249 dollar. Mogelijk is deze Beats-speaker voor Siri afhankelijk van een gekoppelde iPhone.

Apple heeft bij de aankondiging van AirPlay 2 al aangegeven dat er geschikte Beats-producten op de markt zullen komen. Maar in de vannacht gepubliceerde lijst van geschikte AirPlay 2 speakers staat Beats er nog niet bij. Mogelijk heeft dit ermee te maken dat Apple wil uitpakken met een aankondiging op het podium. AirPlay 2 maakt het mogelijk om twee speakers met elkaar te koppelen tot een stereopaar.

Ondertussen is er ook nieuws over de HomePod zelf: vanaf 18 juni zal de HomePod in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar zijn, zodat je geen reisstekker meer nodig hebt. Er komen ook twee nieuwe talen bij: Duits en Frans. Tot nu toe moet je de HomePod in het Engels bedienen met spraakopdrachten. De adviesprijs in Duitsland is 349 euro en dat is waarschijnlijk ook de prijs waarvoor ‘ie in Nederland en België in de winkel zal liggen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 20 mei:

Volgens geruchten uit China werkt Apple aan een goedkopere $199 kostende HomePod met Beats-logo. Het is de eerste keer dat er gesproken wordt over een Beats-speaker met mogelijk slimme functies.

Beats HomePod

Er gaan al langer geruchten dat Apple van plan zou zijn om een goedkopere HomePod uit te brengen. Grote vraag bij dit soort geruchten is altijd of Apple er echt mee bezig is, of dat de een of andere analist het graag zou zien. Zo circuleerde de afgelopen week een gerucht dat Apple de toekomstige 6,1-inch iPhone in allerlei kleurtjes zou willen uitbrengen. Maar wie wat beter keek ontdekte dat het alleen maar een suggestie van een analist was: hem leek het wel grappig als met kleurtjes als roze, geel en blauw een jong publiek zou weten te trekken. Bij deze nieuwe geruchten over de HomePod zou er toch sprake zijn van echte bewijzen: Apple zou in gesprek zijn met leverancier MediaTek om een goedkoper model te maken onder de merknaam Beats.

Slimme Beats-speaker?

Dat zou op zich hout snijden: bij de aankondiging van AirPlay 2 gaf Apple aan dat de functie ook beschikbaar zou komen op toekomstige Beats-producten. Apple zou ervoor kunnen kiezen om Beats uitsluitend als audiomerk te positioneren. Maar bij het inbouwen van AirPlay 2 is er ook de optie om er meteen wat slimme functies in te stoppen. Op die manier kan Apple makkelijker concurreren met de (goedkopere) speakers van Amazon en Google, terwijl de HomePod zelf het premium imago houdt. De prijs zou dan rond de 200 dollar liggen, denken bronnen uit de toeleveringsketen.

Beats Pill+ Speaker in rood

Volgens eerdere geruchten uit China kunnen we de goedkopere HomePod “eind van het jaar” of “in de tweede helft van dit jaar” tegemoet zien. Apple heeft zelf nog niet aangegeven hoe succesvol de HomePod is, maar volgens schattingen zouden er 600.000 stuks verkocht zijn in het eerste kwartaal van 2018. Dat betekent dat Apple op de vierde plaats wereldwijd staat, na Amazon, Google en Alibaba. Een goedkoper model zou niet alleen leuk zijn voor jongeren, maar maakt het ook betaalbaarder om op meer plekken in huis een dergelijke speaker neer te zetten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 30 mei: Update met nieuwe geruchten van Gene Munster toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2018, 12:26
Bron Bron LoveiOS
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen beats, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.