Apple HomePod

Siri op de HomePod presteert beter dan begin dit jaar

Van 52% naar 74% juiste antwoorden

De HomePod heeft het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt als het aankomt op Siri. De speaker staat nu op de tweede plaats en heeft alleen Google voor zich.

Uit een nieuwe test is gebleken dat Siri op de HomePod flink vooruit is gegaan. Eerder dit jaar werd ook al een onderzoek uitgevoerd met 800 vragen, waarvan de HomePod 52% goed beantwoordde. Dezelfde test is nu opnieuw uitgevoerd en de resultaten liegen er niet om. Siri op de HomePod beantwoordde deze keer 74% van de vragen goed.

HomePod geeft vaker goede antwoorden

De test is uitgevoerd door Apple-analist Gene Munster van investeringsbedrijf Loup Ventures. Hij testte ook andere speakers, waaronder de Google Home en de Amazon Echo. De eerste plaats gaat naar Google, met 88% juiste antwoorden. Met 74% staat de HomePod op de tweede plaats, maar de Amazon Alexa komt dichtbij met 72%. Helemaal onderaan staat Microsoft’s Cortana met 63% goede antwoorden. Alle digitale assistenten scoren beter dan vorig jaar, maar Apple heeft de grootste vooruitgang geboekt met een groei van 22 procentpunten. Alle assistenten waren uitstekend (99%) in staat om de gestelde vraag te begrijpen. Dat betekent uiteraard niet dat ze er ook het juiste antwoord op wisten.

Resutaten Siri test op HomePod

Waar werden de assistenten op beoordeeld?

Om de sterke kanten van iedere assistent op de proef te stellen, waren de 800 vragen verdeeld over verschillende categorieën. Dit zijn de geteste categorieën met een voorbeeldvraag:

  •   Local: Where is the nearest coffeeshop?
  •   Commerce: Can you order me more paper towels?
  •   Navigation: How do I get uptown on the bus?
  •   Information: Who do the Twins play tonight?
  •   Command: Remind me to call Steve at 2 p.m. today.

De Homepod scoort het beste (85%) in de categorie commando’s en verslaat daarbij Google Home (75%). Waar de HomePod wel wat verbetering kan gebruiken is in de informatiecategorie, waarin het gaat om algemene kennis. Apple scoort hier ongeveer 65%, en de derde plek is voor Cortana met bijna 80%.

Overigens is het belangrijk om te vermelden dat de geteste versie van Siri alleen de Engelstalige is. De functionaliteiten van Siri verschillen per land en regio, dus deze testresultaten laten alleen zien hoe goed de Amerikaans-Engelse Siri is ten opzichte van diens concurrenten. De test zal in de zomer van 2019 nog eens worden uitgevoerd om de vooruitgang van Siri op de HomePod te kunnen meten.

Het is nog niet duidelijk wanneer de HomePod naar Nederland komt. Wil je toch nu al een HomePod kopen, dan kan dat in omringende landen waar het product al te koop is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2018, 17:31
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, Siri
Device HomePod
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.