Apple laat je binnenkort in-app aankopen cadeau geven

Wil je iemand extra items van een app cadeau geven? Binnenkort kan dat, want Apple laat je dan in-app aankopen cadeau geven. Dat blijkt uit de gewijzigde regels.

Je kan al heel lang een app cadeau geven via de iPhone en iPad. Nu steeds meer apps en vooral games overstappen op een gratis download met in-app aankopen, wordt de keuze voor een echt interessante betaalde app steeds iets kleiner. Apple heeft daar gelukkig iets op bedacht, want binnenkort moet het ook mogelijk zijn om in-app aankopen cadeau te doen.

Binnenkort: in-app aankopen cadeau geven

Hoewel het op dit moment nog niet mogelijk is om een in-app aankoop te schenken, zit de functie er binnenkort wel aan te komen. Dat blijkt uit de gewijzigde App Store-regels. De wijziging is klein, maar behoorlijk duidelijk:

Oude tekst: “Apps should not directly or indirectly enable gifting of in-app purchase content, features, or consumable items to others.”

Nieuwe tekst: “Apps may enable gifting of items that are eligible for in-app purchase to others. Such gifts may only be refunded to the original purchaser and may not be exchanged.”

Door deze wijziging kun je binnenkort dus iemand V-Bucks voor Fortnite geven of extra functies ontgrendelen in zijn of haar favoriete productiviteitsapp. De mogelijkheid voor in-app aankopen komt waarschijnlijk te laat voor de feestdagen, want het is nu nog onduidelijk hoe je de in-app aankopen cadeau kunt doen.

App cadeau geven op iPhone en iPad

Om een app cadeau te doen ga je naar de App Store en kies je de app. Je tikt daar vervolgens op de knop met de drie puntjes en je kiest voor Doe app cadeau. Je hebt dan nog allerlei opties voor bijvoorbeeld de verstuurdatum en een extra berichtje. Meer over het cadeau geven van apps lees je in onze tip.

Bekijk ook

Apps en games cadeau geven vanaf je iPhone of iPad

Een app cadeau geven op de iPhone of iPad? In deze tip lees je hoe dat werkt. Verras iemand met z'n favoriete nieuwe app of game!

In-app aankopen worden steeds meer de norm. Apple spoort ontwikkelaars aan om appabonnementen te gebruiken en twee jaar geleden werd het voor ontwikkelaars mogelijk om promocodes voor in-app aankopen te versturen. Voor veel ontwikkelaars zijn dergelijke verdienmodellen een stuk lucratiever dan een eenmalige aankoop. Daarnaast motiveert het ontwikkelaars om de app te blijven vernieuwen, omdat gebruikers anders de extra aankopen stopzetten. Veel gebruikers blijven echter de voorkeur houden voor een eenmalige aanschaf.

Heb je nog inspiratie nodig voor een cadeau voor een Apple-fan? Check dan onze iCulture cadeaugids, waar we de leukste gadgets en cadeaus op een rij gezet hebben.

Bekijk ook

iCulture Gift Guide

Zoek je nog ideeën voor cadeaus een speciale gelegenheid, zoals de feestdagen? Is er binnenkort iemand jarig of wil je zomaar iemand verrassen? Zoek niet langer! De iCulture Gift Guide geeft inspiratie: voor jong tot oud en in elke prijsklasse hebben we leuke cadeaus voor je verzameld.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 december 2018 om 8:59
Onderwerp
Categorie
Apple

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.