Siri wordt op meer dan een half miljard toestellen gebruikt: hoe vaak gebruik jij Siri? [poll]

Siri, Apple's slimme spraakassistent, wordt nu op meer dan een half miljard toestellen actief gebruikt. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de laatste meting van juni 2017. Maak jij ook vaak gebruik van Siri of heb jij de slimme assistent uitgeschakeld?

Siri-gebruik op half miljard toestellen

Apple heeft de nieuwste statistieken rondom het gebruik van Siri verstopt in de aankondiging van de HomePod-introductiedatum. Apple laat daarin weten dat Siri ‘nu actief gebruikt wordt op meer dan een half miljard toestellen’. Onder ‘actief gebruik’ wordt waarschijnlijk verstaan dat Siri minstens één keer per maand gebruikt wordt, zo blijkt uit de laatste cijfers van juni 2017. Tijdens de WWDC liet Apple namelijk weten dat Siri op 375 miljoen toestellen minstens één keer per maand gebruikt wordt. Siri is beschikbaar op zowel de iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac. Mogelijk heeft de verkoop van veel nieuwe toestellen het Siri-gebruik flink verhoogd, maar ook de nieuwe Siri-functies kunnen hier aan bijgedragen hebben.

Sinds iOS 11 en macOS High Sierra worden Siri-gegevens gesynchroniseerd via iCloud, waardoor je gegevens over je toestellen gelijk zijn. Bovendien is Siri sinds iOS 11 beschikbaar voor meer verschillende app-categorieën, waaronder lijsten- en notitie-apps. Bovendien kan Siri ook vertalen, al werkt dit nog niet in het Nederlands. Wel heeft Siri sinds iOS 11 een nieuwe Nederlandse stem en kun je ook kiezen voor een vrouwelijke variant.

Bekijk ook

Siri in iOS 11: dit zijn de 5 grootste verbeteringen

Siri krijgt in iOS 11 nieuwe functies, zoals vertalingen en natuurlijke stemmen. We hebben de 5 belangrijkste verbeteringen van Siri voor je op een rijtje gezet.

Het gebruik van Siri zal de komende tijd alleen maar verder toenemen, nu de HomePod de releasedatum van 9 februari gekregen heeft. In de eerste groep landen, Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië, ligt de HomePod dan in de winkels. Siri speelt bij de HomePod een grote rol en zal veruit de belangrijkste manier zijn om de HomePod te bedienen. Een Nederlandse datum voor de HomePod is nog niet bekend. Wil je de HomePod kopen, dan moet je dus voorlopig nog in het buitenland zijn.

Hoe vaak gebruik jij Siri?
Wij zijn dan ook benieuwd hoe vaak jij Siri gebruikt. Is dat nagenoeg elke dag of heb je de assistent zelfs helemaal uitgeschakeld? Stem over jouw Siri-gebruik in onderstaande poll!

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier!

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.