HomePod zwart

Officieel: HomePod beschikbaar vanaf 9 februari, bestellingen aanstaande vrijdag

De HomePod komt eraan! Vanaf 9 februari is de HomePod beschikbaar in de eerste groep landen, waaronder de Verenigde Staten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de releasedatum van de HomePod aangekondigd. Apple brengt de HomePod vanaf 9 februari uit in de eerste groep landen. De bestellingen van de HomePod kunnen vanaf aanstaande vrijdag geplaatst worden, zo heeft Apple officieel in een persbericht laten weten.

HomePod zwart

HomePod vanaf 9 februari

De HomePod zou in eerste instantie in de eerste groep landen vanaf december 2017 beschikbaar komen, maar werd eind vorig jaar uitgesteld. Nu blijkt dat de HomePod al vanaf 9 februari in de eerste groep landen beschikbaar is. Het gaat dan om Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australie. De HomePod zal verkocht worden voor $349 en is beschikbaar in spacegrijs en wit. In het Verenigd Koninkrijk en Australië betaal je respectievelijk £319 en $499. Frankrijk en Duitsland volgen op een later moment in de lente. Over een release in Nederland en België is nog niks bekendgemaakt. Ook een prijs in euro’s is nog niet bekend. Besluit je de HomePod uit het buitenland te halen, hou er dan rekening mee dat er een buitenlandse stekker bij geleverd wordt.

Het is opvallend dat Apple de HomePod toch nog op zulke korte termijn beschikbaar stelt. Er is nog relatief weinig bekend over de HomePod, bijvoorbeeld wat er allemaal mogelijk is met de slimme speaker. Apple heeft er dus niet voor gekozen om meer details te onthullen in een persconferentie. In plaats daarvan heeft Apple de functies van de HomePod toegelicht in een apart persbericht.

HomePod Apple Music

HomePod werkt met WhatsApp, Things en meer
Met behulp van SiriKit kan elke app die samenwerkt met Siri ook samenwerken met de HomePod. Zo kun je bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht sturen via de HomePod, zonder dat je daarvoor je iPhone nodig hebt. Ook andere apps die samenwerken met Siri, waaronder herinneringen en notitie-apps zoals Things en Evernote werken meteen samen met de HomePod.

Multi-room audio op een later moment
Apple geeft bovendien aan dat er op een later moment een gratis software-update komt waarmee muziek met multi-room audio af te spelen is. Multi-room audio is een onderdeel van AirPlay 2, dat dus op een later moment pas beschikbaar komt. Ook de ondersteuning voor meerdere HomePods in een stereo-opstelling komt op een later moment beschikbaar. Vermoedelijk gaat het dan om iOS 11.3.

Om de HomePod te kunnen gebruiken, heb je wel een iPhone 5s of later, een iPad Pro, een iPad Air of later, een iPad mini 2 of later of een iPod touch (6e generatie) nodig. Bovendien moet iOS 11.2.5 geïnstalleerd zijn. Deze versie wordt ergens de komende dagen verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2018, 15:53
Categorie iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.