Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Officieel: HomePod beschikbaar vanaf 9 februari, bestellingen aanstaande vrijdag

De HomePod komt eraan! Vanaf 9 februari is de HomePod beschikbaar in de eerste groep landen, waaronder de Verenigde Staten.

Apple heeft de releasedatum van de HomePod aangekondigd. Apple brengt de HomePod vanaf 9 februari uit in de eerste groep landen. De bestellingen van de HomePod kunnen vanaf aanstaande vrijdag geplaatst worden, zo heeft Apple officieel in een persbericht laten weten.

HomePod zwart

HomePod vanaf 9 februari

De HomePod zou in eerste instantie in de eerste groep landen vanaf december 2017 beschikbaar komen, maar werd eind vorig jaar uitgesteld. Nu blijkt dat de HomePod al vanaf 9 februari in de eerste groep landen beschikbaar is. Het gaat dan om Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australie. De HomePod zal verkocht worden voor $349 en is beschikbaar in spacegrijs en wit. In het Verenigd Koninkrijk en Australië betaal je respectievelijk £319 en $499. Frankrijk en Duitsland volgen op een later moment in de lente. Over een release in Nederland en België is nog niks bekendgemaakt. Ook een prijs in euro’s is nog niet bekend. Besluit je de HomePod uit het buitenland te halen, hou er dan rekening mee dat er een buitenlandse stekker bij geleverd wordt.

Het is opvallend dat Apple de HomePod toch nog op zulke korte termijn beschikbaar stelt. Er is nog relatief weinig bekend over de HomePod, bijvoorbeeld wat er allemaal mogelijk is met de slimme speaker. Apple heeft er dus niet voor gekozen om meer details te onthullen in een persconferentie. In plaats daarvan heeft Apple de functies van de HomePod toegelicht in een apart persbericht.

HomePod Apple Music

HomePod werkt met WhatsApp, Things en meer
Met behulp van SiriKit kan elke app die samenwerkt met Siri ook samenwerken met de HomePod. Zo kun je bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht sturen via de HomePod, zonder dat je daarvoor je iPhone nodig hebt. Ook andere apps die samenwerken met Siri, waaronder herinneringen en notitie-apps zoals Things en Evernote werken meteen samen met de HomePod.

Multi-room audio op een later moment
Apple geeft bovendien aan dat er op een later moment een gratis software-update komt waarmee muziek met multi-room audio af te spelen is. Multi-room audio is een onderdeel van AirPlay 2, dat dus op een later moment pas beschikbaar komt. Ook de ondersteuning voor meerdere HomePods in een stereo-opstelling komt op een later moment beschikbaar. Vermoedelijk gaat het dan om iOS 11.3.

Om de HomePod te kunnen gebruiken, heb je wel een iPhone 5s of later, een iPad Pro, een iPad Air of later, een iPad mini 2 of later of een iPod touch (6e generatie) nodig. Bovendien moet iOS 11.2.5 geïnstalleerd zijn. Deze versie wordt ergens de komende dagen verwacht.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk ook

Opinie: Waarom ik erg uitkijk naar de HomePod

De HomePod komt er bijna aan en ik kijk er meer naar uit dan ooit. Het is vooral de samenwerking met andere Apple-producten en -diensten die mij zo aanspreekt.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.