Razer toetsenbordhoes - zijaanzicht standaard

Razer’s nieuwe toetsenbordhoes voor iPad Pro heeft mechanische toetsen

Razer heeft een nieuwe toetsenbordhoes voor de 12,9-inch iPad Pro aangekondigd die is voorzien van mechanische toetsen. Ook heeft de hoes een metalen standaard en toetsen met achtergrondverlichting.

Razer heeft een nieuwe toetsenbordhoes voor de 12,9 inch iPad Pro aangekondigd die is voorzien van mechanische toetsen met schaarmechanisme. Volgens de fabrikant is dit het eerste mechanische toetsenbord voor mobiele apparaten. De hoes is naast een toetsenbord voorzien van een metalen standaard, die je 12,9-inch iPad Pro rechtop laat staan tijdens het typen. Ingeklapt dient het toetsenbord als bescherming voor het scherm van je iPad. De toetsenbordhoes van Razer werkt gek genoeg niet met de nieuwe Smart Connector, maar nog gewoon via Bluetooth.

Razer toetsenbordhoes - zijaanzicht standaard

Toetsenbordhoes met mechanische toetsen

Razer is een bekende fabrikant van game-accessoires zoals muizen en toetsenborden. Voor iOS maken ze echter ook geregeld nieuwe hardware. Zo brachten ze eerder een gamecontroller en een fitnesstracker uit voor de iPhone uit. Nu is Razer aan de aan de slag gegaan met een toetsenbordhoes voor de grotere iPad Pro, de eerste met mechanische toetsen.

Het verschil tussen normale toetsen en mechanische toetsen zit hem met name in de kwaliteit. Normale toetsen veren vaak op een stukje rubber, terwijl bij mechanische toetsen de schakelaar een metalen veer is. De toetsaanslag wordt daardoor veel sneller geregistreerd en dat heeft als gevolg dat je de toetsen veel minder ver hoeft in te drukken. Doordat ze steviger zijn, gaan mechanische toetsen veel langer mee. Ook zijn ze vaak per toets vervangbaar. Om een toets in te drukken, zul je 70 gram aan kracht moeten gebruiken. Hierdoor heeft hij veel weg van andere mechanische toetsenborden.

Razer toetsenbordhoes - vooraanzicht toetsenbord

Geen Smart Connector?
Het toetsenbord van Razer koppel je via Bluetooth aan je iPad Pro. Wat ons betreft een gemiste kans want daar heeft Apple nu juist de Smart Connector voor uitgevonden. Die zorgt er bovendien voor dat je een toetsenbord niet meer hoeft te koppelen en op te laden. De Smart Keyboard van Apple en de Logi Create van Logitech zijn toetsenbordhoezen die wel al van de slimme aansluiting van Apple gebruikmaken.

De toetsen van het Razer toetsenbord zijn voorzien van achtergrondverlichting die je in 20 verschillende standen kunt regelen. Handig als je s’avonds nog wat wilt typen, want door de verlichting zie je de toetsen beter. De achtergrondverlichting zorgt wel voor een flinke aanslag op de batterij van het toetsenbord. De accu in het toetsenbord gaat met de verlichting uit zo’n 600 uur mee, met de verlichting aan is je batterij in 10 uur al leeg. Hier was de Smart Connector een uitkomst geweest. De Logi Create heeft overigens wel een verlicht toetsenbord.

Razer toetsenbordhoes - achteraanzicht metalen standaard

Metalen standaard
Aan de achterkant heeft de hoes een metalen standaard. Je steekt je iPad Pro in de hoes, klapt aan de voorkant het toetsenbord naar beneden en via de metalen standaard aan de achterkant zorg je dat je iPad rechtop staat. De metalen standaard zorgt er tevens voor dat je het scherm van je iPad in allerlei standen kunt zetten, zodat je zelf je houding kunt bepalen.

De Razer toetsenbordhoes kost €189,99 en is nu onder andere via de website van Razer te koop. De toetsenbordhoes is helaas alleen geschikt voor de grotere 12,9-inch iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2016, 12:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, ipad pro, toetsenbord

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.