Kazuyo: eerste beelden iPhone-gamecontroller van Razer verschenen

Razer werkt aan een gamepad voor iOS 7 genaamd de Kazuyo. De eerste beelden zijn inmiddels gelekt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Razer iPhone gamepad

Na Logitech, Moga en Clamcase lijkt het er op dat ook Razer gamecontrollers voor de iPhone gaat maken. Op afbeeldingen gelekt via @evleaks is de Razer-gamepad te zien. De Razer Kazuyo heeft net als de Logitech-controller een d-pad, vier actieknoppen voorop en twee schouderknoppen aan de bovenkant. Analoge sticks, zoals je kunt vinden op Moga’s alternatief, zijn op de gamepad van Razer niet te vinden. De Kazuyo van Razer onderscheidt zich met een iPhone-houder die in een hoek van 45 graden omhooggehaald kan worden en backlights waardoor je de toetsen ook in het donker ziet.

Alleen de afbeeldingen van de Kazuyo zijn gelekt. Hoeveel de Razer-gamepad zal kosten en wanneer hij beschikbaar zal zijn is nog niet bekendgemaakt. We kunnen wel gissen naar de prijs: zowel Moga’s als Logitech’s gamepad kosten 100 euro/dollar, wat betekent dat ook Razer deze prijs wel eens kan gaan hanteren.

Razer iPhone gamepad achterkant

Razer iPhone gamepad 2

Controllers zoals de iCade maken het al een tijdje langer mogelijk om je iPhone met een gamepad te bedienen, maar hiervoor moesten zeer specifieke API’s worden gebruikt waarbij de gamepad een toetsenbord simuleerde. De controllers van Logitech, Moga, nu ook Razer en later ClamCase gebruiken een speciale Apple-API die in iOS 7 werd geïntroduceerd. Deze kan alleen worden benut door door Apple gecertificeerde controllers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:33
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, gamepad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.