iPad-Pro-Smart-Connector

iPad Pro Smart Connector, hoe werkt het?

Aan de onderkant van de iPad Pro is een subtiele nieuwe poort aangebracht: de Smart Connector. Wat kun je met deze drie bolletjes doen en wat belooft het voor de toekomst?

iPad-Pro-Smart-Connector
De iPad Pro is de grootste tablet die Apple tot nu toe heeft gemaakt. Een nieuwe functie op deze iPad Pro is de gloednieuwe Smart Connector. Hoog tijd om deze drie cirkeltjes onderop de iPad Pro eens nader te bekijken.

Smart Connector: drie puntjes

Aan de zijkant van de iPad Pro (of onderkant als je hem in landschapmodus gebruikt) zitten drie cirkeltjes. Je verbindt het Smart Keyboard van Apple met deze drie bolletjes, zoals je ook een magnetische Smart Cover aan je iPad klikt.

iPad-Pro-Met-Smart-Connector

Smart Connector: geen Bluetooth of accu nodig

Via de Smart Connector voorziet de iPad Pro het toetsenbord van stroom en worden de toetsen die jij indrukt op je scherm weergegeven. Hierdoor hoef je het toetsenbord dus niet op te laden of te koppelen via Bluetooth om hem te gebruiken. Een kabel is ook niet nodig.

De Smart Connector is een door Apple ontwikkelde interface voor opladen en data uitwisselen in twee richtingen. Omdat de bekleding van Apple’s Smart Keyboard van geleidend materiaal is gemaakt, hoeven er geen aparte aansluitpuntjes zichtbaar te zijn. Overigens zit er op de iPad Pro ook nog een gewone Lightning-aansluiting om de tablet op te laden via het stopcontact. De Smart Connector is dus vooral bedoeld voor accessoires.

De Smart Connector is erg handig, ook voor accessoiremakers. Apple staat derden namelijk toe om de Smart Connector te gebruiken voor het aansluiten van accessoires, zoals alternatieve toetsenborden en hoesjes. Logitech maakt daar al gebruik van met het Create Keyboard voor de iPad Pro. Dit toetsenbord is in samenwerking met Apple ontwikkeld.

Nieuwe Smart Connector toetsenborden

Fabrikanten zijn niet verplicht om gebruik te maken van de Smart Connector. Dat er ook gewoon nog ‘ouderwetse’ toetsenborden naar de iPad Pro zullen komen, bewijst Zagg met twee keyboards die je wel gewoon nog moet opladen en via Bluetooth koppelt. De grote vraag is nu natuurlijk of de Smart Connector ook nog op andere manieren gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor reservebatterijen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2015
Categorieën Accessoires, Devices
Onderwerpen connector, ipad pro, smart keyboard, toetsenbord