Razer Nabu: fitnesstracker met twee schermen voor iPhone-berichten

De Razer Nabu is een activiteitentracker die verbindt met je iPhone. Twee displays geven berichten door via de draadloze verbinding.

Razer NabuRazer heeft op technologiebeurs CES 2014 de Nabu aangekondigd, een armband met twee ingebouwde schermen die berichten tonen van je iPhone. Ingebouwde bewegingssensoren geven aan een app door hoeveel je op een dag beweegt, waardoor de Nabu ook concurreert met de activiteitentrackers van onder andere Nike, Jawbone en Fitbit. Een paar andere handige functies moeten de Nabu meer onderscheiden van de concurrentie. Zo kun je bijvoorbeeld contactinformatie uitwisselen met een andere Nabu-gebruiker door elkaar de hand te schudden. De bewegingssensoren zijn dan slim genoeg om beide accessoires met elkaar in contact te brengen.

Nabu kan op één van de twee schermen berichten laten zien. Een display van 32 bij 32 pixels aan de buitenkant van de armband is vooral bedoeld voor iconen, die informatie laten zien die niet privacygevoelig is. Het tweede scherm bevindt zich aan de binnenkant van de armband en heeft een resolutie van 128 bij 32 pixels. Hierop verschijnen alleen berichten die voor jou zijn bedoeld. De positie van dit tweede scherm zorgt ervoor dat hij minder snel door een ander bekeken kan worden.

Razer stelt dat Nabu een batterijduur van tot zeven dagen heeft. Daarnaast is het apparaat spatwaterdicht. De armband zal in het eerste kwartaal van 2014 op de markt verschijnen voor een nog niet genoemde prijs. Ontwikkelaars kunnen op CES alvast een testversie aanschaffen voor 49 dollar, zodat ze hun apps alvast kunnen aanpassen voor de armband. De armband werkt met de iPhone, maar ook met Android.

Met de Nabu wijkt Razer enigszins flink af van zijn gebruikelijke strategie: het hardwarebedrijf verkoopt normaal gesproken voornamelijk accessoires voor gamers, zoals muizen, toetsenborden en andere hardware. Eerder bleek echter dat de iOS-markt niks nieuws is voor Razer. Met een MFi-gamecontroller wil het bedrijf concurreren met onder andere de Logitech Powershell en Moga Ace Power.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2014, 10:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.