Vrouw met AirPods

‘Productie AirPods begint in december’

De AirPods zullen in december in productie gaan, zo beweert zakenbank Barclays. Dat zou betekenen dat ze rond januari 2017 in de winkel liggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de AirPods uitgesteld en er is ook nog geen zicht op een nieuwe datum. Toch denken de bankiers van Barclays meer te weten: zij hebben vernomen dat de productie van start gaat in december. Dat zou kunnen betekenen dat de eerste exemplaren nog nét op tijd zijn voor de feestdagen, al is het ook mogelijk dat het nog tot januari gaat duren.

Vrouw met AirPods

AirPods-productie start in december

Apple stelde de AirPods uit en gaf als reden dat ze “iets meer tijd” nodig hadden voordat ze klaar zouden zijn voor de klanten. Volgens Barclays is de eerste productieronde “redelijk klein”. Het zou gaan om in totaal tussen de 10 en 15 miljoen stuks. Afhankelijk van de vraag zou Apple de productie willen opvoeren. Je moet dus rekening houden met lange levertijden, ook als de eerste exemplaren verkrijgbaar zijn.

Gisteren circuleerde er een nogal merkwaardig gerucht dat de AirPods op 18 november in de verkoop zouden gaan. Dat lijkt ons niet erg geloofwaardig. Bovendien bleek het afkomstig van slechts één niet erg indrukwekkende bron (een willekeurige supportmedewerker van winkelketen Conrad).

Een ander gerucht wees op januari 2017, al zijn er ook geluiden dat de eerste demomodellen al in december te bewonderen zullen zijn in de Apple Stores. Hoe dan ook, Apple is er alles aan gelegen om ze zo snel mogelijk toch op de markt te krijgen.

Makkelijker koppelen
De AirPods zijn bijzonder omdat ze zijn voorzien van W1-chip, waarmee het koppelen heel gemakkelijk gaat. Ook zou Apple een oplossing hebben gevonden om de Bluetooth-verbinding stabieler te houden, mogelijk door gebruik van een aangepast protocol of een eigen technologie. Je kunt ook kiezen voor drie Beats-producten met W1-chip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2016, 22:07
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.