‘AirPods komen pas in januari 2017 beschikbaar’

We wisten al dat de AirPods, Apple's nieuwe draadloze oordopjes, uitgesteld waren. Bronnen bij leveranciers zeggen nu dat de AirPods pas in januari 2017 beschikbaar komen, zo'n drie maanden na de oorspronkelijke release.

AirPods in doosje
De AirPods hebben de maand oktober al niet meer gehaald, maar het begint er meer op te lijken dat de nieuwe draadloze oordopjes van Apple helemaal niet meer in 2016 uit gaan komen. Volgens Digitimes komen de AirPods namelijk pas in januari 2017 beschikbaar, ongeveer drie maanden na de oorspronkelijke release. Dat betekent dat de AirPods de lucratieve feestdagen niet meer gaan halen.

‘AirPods pas in januari 2017’

Digitimes baseert zich op bronnen bij Inventec, het bedrijf dat de AirPods maakt. Volgens het Chinese Economic Daily News zouden de inkomsten van Inventec flink groeien in 2017, onder andere door de levering van de nieuwe AirPods. De AirPods worden pas vanaf januari 2017 geleverd, concludeert EDN. Als dit inderdaad klopt, betekent dit dat de AirPods op zijn vroegst in januari voor geïnteresseerden beschikbaar zal zijn. De inkomsten van Inventec zouden overigens met zo’n 7% stijgen tot een bedrag van $23,83 miljard.

Apple kondigde de AirPods tegelijk aan met de iPhone 7 en zouden eind oktober beschikbaar komen. Hoewel grote Amerikaanse media al in het bezit waren van de nieuwe AirPods in de vorm van reviewexemplaren, bleken er nog wel enkele bugs te zijn. Vlak voor het Mac-event van 27 oktober kondigde Apple aan dat de AirPods niet meer in oktober zouden verschijnen en dus uitgesteld zijn. Apple liet niet weten wanneer we de draadloze oortjes dan wel konden verwachten, maar de meeste mensen gingen uit van ergens dit najaar. Nu lijkt het er echter op dat dit pas begin volgend jaar gaat zijn.

Bekijk ook

AirPods uitgesteld, komen niet meer in oktober

Apple heeft de AirPods oordopjes uitgesteld. Oorspronkelijk zouden ze vanaf eind oktober leverbaar zijn. De AirPods zijn nog niet goed genoeg.

Wil je toch nog dit jaar profiteren van de nieuwe W1-chip in de AirPods, dan kun je terecht bij Beats. Zowel de nieuwe Beats Solo3 Wireless als de nieuwe Powerbeats3-oortjes zijn nu al beschikbaar en later dit jaar komen daar nog de nieuwe BeatsX-oordopjes bij. De W1-chip zorgt onder andere voor een betere verbinding en langere batterijduur.

https://www.iculture.nl/nieuws/voordelen-w1-chip-oordopjes/

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 november 2016 om 17:37
Onderwerp
Categorie
Accessoires

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.