AirPods in case om op te laden

‘AirPods toch nog dit jaar, demomodellen al bij sommige Apple Stores’

Hoewel eerdere bronnen spraken over een uitstel tot januari van Apple's AirPods, melden andere bronnen nu dat ze toch nog gewoon dit jaar beschikbaar komen. Apple Stores zouden zelfs al in het bezit zijn van demomodellen.

AirPods in case om op te laden
Er heerst op dit moment nog grote onduidelijkheid omtrent de verschijningsdatum van de AirPods. Hoewel bronnen bij leveranciers gisteren meldden dat Apple’s nieuwe draadloze oordopjes pas op zijn vroegst in januari zouden verschijnen, meldt AppleInsider nu dat de AirPods nog steeds dit jaar beschikbaar moeten komen. Het personeel in de Apple Stores zou al instructies gekregen hebben, melden de bronnen van AppleInsider.

Toch nog AirPods in 2016?

Intern bij Apple is volgens de bronnen geen sprake van een uitstel naar januari. De bronnen zijn zelfs nogal stellig, want ze zouden ‘absoluut niet pas in januari verschijnen’. Ook bij enkele Amerikaanse Apple Stores zouden achter de schermen al demomodellen beschikbaar zijn, waardoor ze dus nog niet te bekijken zijn voor bezoekers van de winkels. Bij tien van de winkels waar AppleInsider gepolst heeft, zijn er zes in het bezit van demomodellen van de AirPods. Het personeel heeft bij de desbetreffende winkels al training gehad om de AirPods te demonstreren aan klanten zodra Apple hier groen licht voor geeft.

Het is lastig om vast te stellen welk gerucht nu precies waar is. Apple heeft van oordopjes zoals de AirPods meestal geen demomodellen beschikbaar, onder andere vanwege hygiëne. Toch vereisen de AirPods wat meer uitleg dan de gemiddelde oortjes, onder andere voor de bediening met Siri en het maken van een koppeling met de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Om het voordeel van de W1-chip daardoor aan klanten uit te leggen, is een demomodel wel degelijk nodig.

Toch is ook Digitimes, die het eerdere bericht van het uitstel naar januari bracht, in het verleden niet helemaal waterdicht gebleven. Het zou voor Apple bovendien een flinke misser zijn als ze de komende feestdagen en het aanstaande Black Friday gaan missen. Dit jaar is Black Friday, de dag dat veel Amerikanen hun kerstinkopen doen, op vrijdag 25 november. Apple kan ook kiezen voor een gedeeltelijke lancering van de AirPods, bijvoorbeeld eerst alleen in Amerika om mogelijke tekorten te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 10:49
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.