Curved iPhone

‘iPhone 8 Plus krijgt 5,8-inch scherm, drie nieuwe iPads in maart’

Apple gaat in 2017 een iPhone 8 met 5,8-inch gekromd scherm op de markt brengen. En begin van het jaar kunnen we al nieuwe iPads verwachten.

Het is weer topdrukte bij de analisten. Nog net voor de feestdagen willen ze hun rapporten met voorspellingen de deur uit doen en dat betekent dat we weer flink wat gekijk in glazen bollen tegemoet kunnen zien. Bij Barclays trekken ze alle registers open, want naast voorspellingen over de productie van AirPods hebben ze ook iets te melden over de iPhone 8 Plus met 5,8-inch scherm van rand tot rand en nieuwe iPad-modellen in maart volgend jaar.

Curved iPhone

Randloos model met 5,8-inch scherm

Volgens onderzoeksanalisten Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley en Jerry Zhang van Barclays krijgt Apple’s volgende iPhone een groter scherm dat van rand tot rand loopt en aan de zijkanten gekromd is. Omdat het een randloos model is zal Apple erin slagen om een 5-inch scherm te stoppen in een behuizing die net zo groot is als de huidige 4,7-inch iPhones. Daarnaast komt er een 5,8-inch toestel ter grootte van de huidige 5,5-inch modellen. De toestellen krijgen de naam iPhone 8 en iPhone 8 Plus, voorspelen de analisten. Ze baseren zich daarbij op informatie uit Apple’s toeleveringsketen.

De Barclay-analisten hebben vernomen dat Apple geneigd is om voor een randloos design te kiezen met grotere schermdiameters. Verder bevestigen ze nog eens dat de iPhone 8 Plus Apple’s eerste toestel met een OLED-scherm is, die ook tot de randen doorloopt. Dit zou vergelijkbaar zijn met de Samsung Galaxy S6 en S7 Edge. De meeste schermen zullen worden geproduceerd door Samsung en LG. Sharp zou niet klaar zijn om de productie aan te kunnen.

Eerder voorspelde KGI-analist Ming-Chi Kuo ook al dat Apple een 5,8-inch iPhone gaat maken met een gekromd OLED-scherm en een glazen behuizing. Ook die moet in 2017 op de markt komen.

Drie nieuwe iPads in maart

Daarmee houden de voorspellingen van de Barclay-mannen nog niet op, want ze hebben ook iets te zeggen over de nieuwe iPads. Die komen naar verwachting in maart op de markt en omvatten drie modellen: vernieuwde modellen van de 9,7-inch en 12,9-inch iPads en daarnaast een compleet nieuw randloos 10,9-inch model. Ook voor deze voorspelling baseren ze zich op bronnen uit de Aziatische toeleveringsketen.

iPad lineup 2016

De analisten zeggen dat 10,9-inch zonder rand het mogelijk maakt om een iPad te maken die qua afmetingen vergelijkbaar is met de 9,7-inch iPad Pro, maar een groter scherm heeft. De thuisknop zou daarbij kunnen vervallen. Ook op dit punt had Ming-Chi Kuo eerder al iets te zeggen. Hij denkt dat er een nieuwe 10,5-inch iPad Pro aankomt die in de loop van 2017 op de markt komt. De Japanse site Macotakara spreekt echter over een nieuw 10,1-inch model van de iPad Pro. Ze verwachten dat alledrie modellen voorzien worden van vier microfoons en nog steeds een 3,5mm koptelefoonaansluiting zullen hebben. Verder krijgt het 12,9-inch model volgens de Japanners een True Tone-scherm, een True Tone-flitser en een betere 12-megapixel camera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2016, 19:28
Categorie Geruchten
Onderwerpen ipad, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.