Eerste Touch Bar-apps van derden goedgekeurd door Apple

Apple heeft de eerste Touch Bar-apps van derden goedgekeurd. Met 1Password, OmniGraffle en Speed-Up is het aanbod nog niet zo groot.

De MacBook Pro met Touch Bar ligt binnenkort bij de eerste klanten. Vandaar dat Apple haast maakt met het goedkeuren van de benodigde apps. De eerste apps zijn inmiddels in de Mac App Store te vinden. Apple’s eigen apps zijn gedeeltelijk al bijgewerkt voor de aanraakgevoelige strook op de nieuwste MacBooks.


MacBook Pro met Touch Bar

Touch Bar-apps voor de MacBook Pro

Bij de eerste groep apps van derden vinden we:

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Wachtwoorden beheren.
  • OmniGraffle 7 (Gratis + IAP, Mac, macOS 11.0+) - Zakelijke diagrammen maken.
  • PicFrame - Collage Layout (€8,99, Mac, macOS 10.15+) - Fotocomposities maken.
  • Gestimer (Legacy) (€7,99, Mac, macOS 10.10+) - Herinneringen instellen.
  • Speed-Up for iTunes (Gratis + IAP, Mac, macOS 10.11+) - Podcasts afspelen.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Mailings versturen.

Daarnaast hadden de makers van Adobe Photoshop, djay Pro, Microsoft Office en Sketch hun medewerking al toegezegd, maar nog niet al die apps zijn verkrijgbaar in de App Store. De benodigde tools om toepassingen voor de Touch Bar te maken zijn nog maar twee weken beschikbaar voor ontwikkelaars. Vandaar dat het aanbod nu nog erg mager is. De makers van 1Password kondigden al vroegtijdig aan dat ze ermee aan de slag zouden gaan. De (prijzige) wachtwoorden-app loopt vaak voorop met nieuwe functies.

Touch Bar alleen in nieuwste MacBooks
De Touch Bar is een 2180 x 80 pixels groot aanraakgevoelig schermpje boven het toetsenbord van de nieuwste MacBook Pro. Apple heeft 128 pixels aan de linkerkant gereserveerd voor systeemfuncties en 608 pixels aan de rechterkant voor de Control Stip met onder andere Touch ID-instructies. De overige 1370 pixels in het midden van de balk zijn te gebruiken voor allerlei apps en vervangen de gebruikelijke functietoetsen. Het zit alleen in de nieuwste modellen van de 13-inch en 15-inch MacBook Pro met prijzen vanaf €1999.

Mocht je je geen nieuwe MacBook Pro kunnen veroorloven, dan is er ook een tooltje waarmee je de functie kunt nabootsen.

Bekijk ook

Geen Touch Bar? Geen probleem! Gebruik je iPad als Touch Bar

Met deze tool kun je zelf de Touch Bar werkend krijgen op een iPad, zodat je de functies kunt ervaren. Plus: Microsoft bleek de Touch Bar al veel eerder te hebben uitgevonden.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.