PowerPod Case maakt draadloos opladen van de AirPods mogelijk

Het draadloos opladen van de AirPods zit er volgens Apple aan te komen, maar dan zul je wel een nieuwe case moeten aanschaffen. De mensen achter dit Kickstarter-project hebben een hoesje bedacht voor de case van de AirPods die het draadloos opladen mogelijk maakt.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

PowerPod Case

Toen Apple bekend maakte dat het mogelijk is om de iPhone 8 en iPhone X draadloos opladen ondersteunen, werd ook de belofte gedaan dat dit op termijn mogelijk wordt voor de AirPods. Tot nu toe kan dat nog niet. Er zijn wel geruchten dat de speciale oplaadcase van Apple eraan zit te komen en €69 gaat kosten, maar concrete info is er nog niet.

PowerPod Case oplaadhoes

Je bent daardoor aangewezen op hacks waarmee je de AirPods nu al draadloos kunt opladen, bijvoorbeeld met een sticker op de case. Er komt echter een betere oplossing aan: de PowerPod Case. Dit Kickstarter-project maakt het mogelijk om je AirPods draadloos op te laten met een siliconen hoesje. Het is een relatief goedkope optie, want wanneer je $20 (ongeveer €16) inlegt, kun je al meedoen aan het project.


http://kck.st/2HvFxy0

De PowerPod Case is een soort hoesje voor de case van je AirPods. Je schuift de PowerPod Case om het bewaardoosje van de AirPods en kunt deze meteen op een draadloze oplader leggen. Het draadloos opladen is niet het enige voordeel, want de case van je AirPods heeft ook direct een extra beschermlaag tegen krassen en valschade.

Gemaakt van siliconen
De PowerPod Case is gemaakt van siliconen dat zorgt voor een nauwsluitend hoesje rondom de case van de AirPods. Ook zorgt dit materiaal ervoor dat het hoesje makkelijk de buigen is en op die manier kun je hem makkelijk van de case afhalen wanneer dit nodig is. De bedrading die het draadloos opladen mogelijk maakt zit tussen de siliconenlagen geperst. Op deze manier is de case zo dun mogelijk.

PowerPod Case oplaadcase

Goedkoper en beter voor het milieu
De maker heeft twee redenen om de case op de markt te brengen. Ten eerste is het een goedkoper alternatief voor de nieuwe oplaadcase die Apple zelf op de markt wil brengen. Ten tweede wil hij voorkomen dat mensen hun oude case weggooien wanneer ze de nieuwe van Apple aanschaffen. Plastic weggooien is slecht voor het milieu.

Als je de PowerPod Case wil hebben, dan moet je nog wel even geduld hebben. Hij zal vanaf juli 2018 beschikbaar zijn en rond die tijd kan Apple’s eigen doosje al op de markt zijn. Mocht je interesse hebben dan kun je hier meer informatie vinden. Als je geld inlegt om het project te steunen dan ontvang je hopelijk in juli de PowerPod Case.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Bekijk ook

Draadloos opladen van je iPhone, Apple Watch en meer: alles wat je wilt weten

Hoe werkt draadloos opladen? In deze uitleg lees je alles over draadloos opladen van iPhone, Apple Watch, AirPods, de Qi standaard en meer.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.