Porsche Taycan met Apple Music

Porsche Taycan krijgt Apple Music standaard ingebouwd

Uniek: wel Apple Music, geen CarPlay

Apple gaat in de Porsche Taycan voor het eerst de Apple Music-app inbouwen als losse app. Er komt geen CarPlay aan te pas in de eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche.

Porsche Taycan met Apple Music

De elektrisch aangedreven Porsche Taycan krijgt in het entertainmentsysteem een icoontje voor Apple Music. Vervolgens krijg je een interface te zien die gelijk is aan de Apple Music-app op de iPhone. Achter de schermen legt Porsche een koppeling tussen het Apple ID van de gebruiker en Taycan ID, het account waarmee je alles van het entertainmentsysteem regelt. Het zou allemaal naadloos met elkaar moeten werken, zonder dat je moeilijk moet doen om in te loggen. Porsche biedt de eigenaren van het vehikel zes maanden gratis Apple Music aan en drie jaar gratis mobiel internet in de auto. Maar daar blijft het niet bij.


‘Zelf de controle houden’
De autofabrikant vertelde TechCrunch namelijk dat de samenwerking met Apple verder gaat dan de Taycan. Mogelijk gaan we Apple Music ook terugzien in andere modellen van Porsche.

Porsche Taycan

“In het algemeen willen we zelf de controle houden over het systeem, vanwege privacyredenen”, vertelde topman Klaus Zellmer. “We willen niet dat onze klanten benaderd worden met marketing of reclameboodschappen die niet relevant zijn of niet kloppen.” Daarom is Porsche voorzichtig met wie ze toelaten tot het digitale ecosysteem in de auto. Omdat Apple dezelfde principes hanteert, lag een samenwerking voor de hand. Ook zouden Apple en Porsche dezelfde nadruk leggen op design, technologie en innovatie.

Porsche Taycan met Apple Music

‘Google vraagt te veel data’
Porsche liep voorop met het ondersteunen van CarPlay: in 2015 kondigden ze al aan ermee aan de slag te gaan. Nu gaat de samenwerking nog een stap verder door Apple Music standaard in te bouwen. Porsche werkt niet samen met het concurrerende Android Auto, omdat “Google te veel data vraagt“.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.