Porsche gaat CarPlay aanbieden in nieuwe auto’s

Porsche gaat in toekomstige modellen CarPlay aanbieden, het auto-infotainmentsysteem van Apple. Inmiddels doen alle grote automerken mee.

porsche-carreraPorsche gaat in toekomstige modellen CarPlay aanbieden. Dat is goed nieuws voor Nederlandse Porsche-rijders, want sinds kort is CarPlay officieel in het Nederlands te gebruiken, dankzij Nederlandstalige Siri. Het scheelt je ook de aanschaf van een extreem dure supercar, zoals de Koenigsegg Regera van 1,9 miljoen.

Porsche Communication Management

porsche-pcmApple heeft de lijst met autofabrikanten die CarPlay ondersteunen stilletjes bijgewerkt. Nieuw toegevoegd is Porsche, die het infotainmentsysteem in toekomstige auto’s gaat inbouwen. De autofabrikant uit Stuttgart beschikt al over een eigen infotainmentsysteem met de naam Porsche Communication Management (PCM, zie foto). Er zit GPS-navigatie, spraakbediening, digitale audio en een snelheidsbegrenzer in, die data gebruikt van het navigatiesysteem.

Apple: ‘Alle grote automerken bieden CarPlay’

Vorige maand zei Apple CEO Tim Cook dat alle grote autofabrikanten plannen hebben om CarPlay in te bouwen in modellen die ze dit jaar uitbrengen. Porsche werd daarbij nog niet genoemd, maar zit er dus uiteindelijk wel bij. Porsche is eigendom van Volkswagen AG, die al CarPlay-ondersteuning had aangekondigd voor de merken Audi, SEAT, Skoda en Volkswagen. Ook Bugatti, Bentley, Scania, Lamborghini en Ducati maken deel uit van de groep.

porsche-911-carrera

Apple heeft met CarPlay concurrentie van andere grote industriespelers, zoals Google en Microsoft. Google wil met Android Auto het dashboard veroveren. Deze oplossing is vergelijkbaar met CarPlay. Microsoft heeft een ander idee: zij hadden samen met Ford al een samenwerking onder de naam Sync, maar stopten daarmee en werken nu aan een nieuw systeem op basis van BlackBerry’s QNX. Heeft jouw automerk nog geen CarPlay, dan kun je een after-market systeem inbouwen van bedrijven zoals Alpine, Parrot en Pioneer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2015, 9:27
Categorie Diensten
Onderwerpen carplay, porsche

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.