Apple TV Plus Steven Spielberg

Gerucht: ‘Apple TV+ start in november voor een tientje per maand’

Apple TV+ gaat in november van start met vijf tv-shows en zal aanvankelijk gratis te bekijken zijn tijdens de proefperiode. Daarna overweegt Apple een bedrag van $9,99 per maand. Dat beweert Bloomberg op basis van tips van insiders.

Toeval of niet? De streaming tv-diensten van Apple en Disney gaan allebei in november van start. Maandag werd bekend dat Disney+ in Nederland te bekijken zal zijn vanaf 12 november voor een bedrag van $6,99 per maand. Vandaag lekte uit dat Apple ook in november wil starten, maar voor een iets hogere prijs: $9,99 per maand. Maar voordat je op de barricaden springt: het is mogelijk dat Apple voor die prijs meerdere diensten gaat bundelen. Zo is al de suggestie gedaan dat Disney+ onderdeel zou kunnen zijn van een veel uitgebreidere Apple TV+ bundel.

5 tv-shows bij de start

Zolang Apple zelf geen prijs of datum bekendmaakt blijft het echter gissen. Bloomberg beweert dat Apple TV+ in november van start gaat met een beperkt aantal shows en een gratis trial-periode. Het zou gaan om de volgende tv-series:

  • Amazing Stories van Steven Spielberg
  • Homes, een serie over buitenissige woonhuizen
  • The Morning Show, een nieuwsdrama
  • See van Jason Momoa
  • Truth be Told

Van The Morning Show verscheen deze week een nieuwe trailer:

Er zijn nog veel meer shows in ontwikkeling die vanaf volgend jaar te kijken zijn. Eerder schreven we over het feit dat Apple TV+ bij de start niet meteen over een volledige line-up hoeft te beschikken omdat er toch waarschijnlijk spake is van een 1- tot 3-maandelijkse proefperiode. Bij Apple Music varieert de proefperiode per land en ligt tussen de 1 en 3 maanden. Iets soortgelijks zou Apple bij TV+ van plan kunnen zijn.

Bekijk ook

Opinie: Waarom Apple's TV+ (nog) geen volledige line-up nodig heeft

Apple's videodienst TV+ gaat later dit jaar van start. Apple belooft vooral kwaliteit en legt minder de focus op een enorm aanbod. Ben je bang dat je nu moet kiezen tussen Netflix of Apple's eigen dienst? Geen nood, want het moment dat je voor het eerst moet betalen volgt waarschijnlijk pas veel later.

Geen bingewatching bij Apple
Bloomberg denkt dat Apple niet van plan is de series in één keer online te zetten, zoals bij Netflix en Amazon gebruikelijk is. In plaats daarvan zou Apple drie afleveringen van een tv-serie beschikbaar willen stellen en daarna wordt er elke week weer een nieuwe aflevering vrijgegeven. Dit lijkt dus op traditionele tv, met een vaste programmering per week. Ook de Amerikaanse aanbieder Hulu volgt zo’n wekelijks schema.

Wat de prijs betreft zou Apple een bedrag van $9,99 per maand overwegen, al is Bloomberg daar nog niet helemaal zeker over. Apple zou in dat geval drie abonneediensten hebben van een tientje per maand, naast Apple Music en Apple News (in de VS).

Is de poll niet zichtbaar? Vul ‘m in via deze link!

Volgens The Financial Times pompt Apple behoorlijk wat geld in de nieuwe dienst. Er zou al meer dan $6 miljard zijn geïnvesteerd in eigen tv-shows en films. Aanvankelijk ging het gerucht dat Apple er $1 miljard in had gepompt, later werd gesproken over $4 miljard. Voor de contentmakers is het een kwestie van cashen: Apple zou per aflevering van de serie See maar liefst $15 miljoen euro uitgeven, meer dan een aflevering van Game of Thrones kost.

Apple TV Plus aankondiging

Volgens The Financial Times wil Apple iets eerder zijn dan Disney+, dat op 12 november van start gaat. In Nederland kun je ook meteen naar Disney+ kijken, terwijl dat voor Apple TV+ nog een groot vraagteken is… zoals vrijwel alles rondom de nieuwe tv-dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.