Porsche kiest voor Apple CarPlay omdat Google teveel data vraagt

Porsche heeft bewust alleen voor Apple CarPlay gekozen, omdat Android Auto veel te veel gegevens over de auto zou verzamelen en door zou sturen naar Google. En daar zat Porsche niet op te wachten.

Porsche 911 Carrera
Zowel Apple als Google willen aanwezig zijn in jouw autosysteem met respectievelijk Apple CarPlay en Android Auto. De Duitse autofabrikant Porsche heeft besloten om te kiezen voor Apple CarPlay, omdat Google naar de wens van de Duitse maker veel te veel gegevens over de auto verzamelt. Dat blijkt uit een analyse van Motor Trend over de nieuwe Porsche 911 Carrera en 911 Carrera S.

Google wil alles weten over jouw Porsche

Om Android Auto beschikbaar te maken in de nieuwe Porsche-modellen, moest de fabrikant een overeenkomst sluiten met Google. In die overeenkomst zou staan dat Android Auto heel veel informatie over jouw auto verzamelt en naar Google doorstuurt, iets waar Porsche niet op zat te wachten. Zo zou Android Auto gegevens verzamelen over hoe hard je rijdt, de positie van je gaspedaal, de temperatuur van de vloeistoffen en het toerental van de motor.

De nieuwe Porsche krijgt Apple CarPlay, maar geen Android Auto.

Porsche is van mening dat deze eigenschappen haar auto’s juist zo uniek maken, waardoor ze er niet op zitten te wachten om deze informatie met een bedrijf als Google te delen. De enige informatie die Apple CarPlay verzamelt is of de auto aan het rijden is of niet.

Bekijk ook

CarPlay: alles over Apple's software voor de auto

Met CarPlay kun je in de auto bellen, sms'en, muziek luisteren en met je iPhone navigeren. In dit overzichtsartikel lees je alles over de mogelijkheden en beschikbaarheid van CarPlay, met welke apps het werkt en lees je de beste CarPlay-tips.

Google en Apple bouwen aan eigen auto’s

Bovendien zou Google zelf ook bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen auto, waardoor deze informatie voor hen als waardevol gezien kan worden. Of Google voor elke autofabrikant deze overeenkomst gesloten heeft, is niet bekendgemaakt. Apple is eveneens bezig met het maken van een eigen auto, maar verzamelt daarvoor (voorzover wij weten) geen voertuiginformatie via CarPlay. Volgens de laatste berichten komt deze Apple Car al in 2019 beschikbaar.

Bekijk ook

Terugblik Apple Car: dit waren Apple's (mislukte) autoplannen

Er gingen jarenlang geruchten over een zelfrijdende auto van Apple. Wat is de stand van zaken rondom de Apple Car? Wat is Project Titan? En waarom is Apple ermee gestopt?

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.