Plex en Sonos werken samen.

Speel je muziek in Plex nu ook af via je Sonos-speakers

Plex en Sonos werken vanaf vandaag samen. Hierdoor kun je muziek vanuit je Plex Media Server afspelen via je Sonos-speaker. De integratie is vanaf vandaag beschikbaar als beta, maar kan door iedereen geactiveerd worden.

Plex en Sonos werken samen.
Plex- en Sonos-gebruikers opgelet: je kunt vanaf vandaag je muziek in de Plex mediaserver afspelen via je Sonos-speaker. Hierdoor kun je rechtstreeks vanuit de Sonos-app bladeren door je muziek die opgeslagen staat in je Plex-server. De ondersteuning voor Plex werd aangekondigd via een blogpost.

Plex koppelen aan je Sonos-speaker

De ondersteuning voor Plex vind je in de Sonos-app, maar is nu nog alleen in betavorm beschikbaar. Iedereen kan zich echter aanmelden voor Sonos’ betaprogramma. Dit gaat vrij eenvoudig via Instellingen > Geavanceerde instellingen > Betaprogramma > Meedoen aan het betaprogramma. De Plex-koppeling vind je vervolgens bij de Sonos Lab-sectie in de Sonos-app.

Plex koppelen aan Sonos. Plex en Sonos aan elkaar koppelen.

Veel functies zijn voor gratis gebruikers van Plex beschikbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om nagenoeg elk muziekbestand af te spelen maar als je een premium gebruiker met een Plex Pass bent, dan heb je nog twee extra voordelen. Zo wordt je muziek automatisch georganiseerd met de correcte metadata, reviews en de correcte albumhoes dankzij audio fingerprinting. Ook de Plex Mix dienst is beschikbaar voor premium gebruikers, waardoor er overeenkomstige muziek uit je collectie afgespeeld wordt, zodat je je eigen radiostation kunt starten.

Je kunt Plex aan je Sonos-speaker koppelen in zowel de iOS-app als via de desktop-app van Sonos. Dit doe je via Muziekservices toevoegen > Plex. In de desktop-app vind je Plex via Muziekservices toevoegen > Sonos Labs > Plex. Omdat het nog om een beta gaat, kunnen er nog enkele bugs inzitten. Ook Apple Music werd eerst via een beta aan Sonos toegevoegd, waarna het enkele maanden later voor iedereen beschikbaar kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2016, 11:18
Categorie Apps
Onderwerpen plex, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.