Canva-app

Met Canva voor iPhone maak je mooie afbeeldingen voor social media

Designplatform Canva laat je met hun nieuwe iPhone-app de mooiste prints maken voor social media. De app heeft ook een augmented reality-optie waarbij je een foto schiet terwijl er tekst in beeld staat.

Online designplatform Canva is al jaren een handige tool voor mensen die geen designer zijn maar wel mooie afbeeldingen voor social media willen maken. Je kunt er ook posters, kaarten, flyers en uitnodigingen mee ontwerpen. Canva is begonnen als webapplicatie, later volgde een iPad-app en nu is het designplatform ook op je iPhone beschikbaar. Voor als je onderweg even snel een mooie afbeelding nodig hebt.

Canva-app

Canva-app heeft sjablonen voor social media

De Canva-app lijkt in eerste instantie een hoop weg te hebben van bekende apps als Over, waarmee je allerlei teksten in verschillende lettertypes over je foto kunt zetten. Ook lijkt het wel op Microsoft Sprightly, de app die je flyers en e-cards op je iPhone laat ontwerpen.

Canva is echter veel uitgebreider en laat je met allerlei sjablonen makkelijk prints ontwerpen voor Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en YouTube. De sjablonen zijn speciaal afgestemd op de formaten die de social media-kanalen vereisen. Zo zijn prints voor Instagram in een vierkant formaat, die voor Twitter rechthoekig en voor Pinterest langwerpig. Ook kun je makkelijk in het juiste formaat een cover maken voor je Facebook-pagina of YouTube-video.

Canva-app - social media sjablonen Canva-app - bewerken

Synchroniseer je prints en maak gebruik van stockfoto’s
Canva onderscheidt zich met name door het online platform. Alles wat je daar in het verleden hebt gemaakt kun je ook in de universele app voor iPhone en iPad gebruiken. Voor bedrijven heeft Canva bovendien nog veel meer opties. Je kunt met de app namelijk ook heel snel posters, flyers, uitnodigingen en afbeeldingen voor een blogpost maken. Canva laat je daarbij gebruikmaken van een gigantische bibliotheek aan stockfoto’s. Veel daarvan zijn gratis te gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor betaalde foto’s.

Augmented reality-prints schieten met je iPhone-camera

De meest bijzondere functie in de nieuwe Canva-app is echter een augmented reality-optie waarbij je eerst een tekst maakt en vervolgens met je iPhone-camera een geschikt beeld kunt schieten. De tekst blijft dan in beeld staan. Zo kun je bijvoorbeeld op een evenement precies de foto maken die je voor ogen had, zonder achteraf nog heel veel werk te hebben aan het bewerken of bijsnijden van een foto.

Canva-app - augmented reality

Canva is gratis te gebruiken. De app maakt gebruik van in-app aankopen die je credits laten aanschaffen om de stockfoto’s in de app te gebruiken. Sinds Pokémon Go is augmented reality weer helemaal terug en Canva maakt hier met de augmented reality-optie in de app slim gebruik van.

Je kunt de gratis Canva-app nu downloaden voor je iPhone en iPad:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2016, 13:16
Categorie Apps
Onderwerpen design, ontwerpen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.