Philips Hue Filament

Philips Hue Filament-lampen nu in Nederland verkrijgbaar [IFA 2019]

Sfeervol met zichtbare gloeidraad

De Philips Hue Filament-lampen zijn nu in de winkel verkrijgbaar! Deze lampen met zichtbare gloeidraad zijn de laatste jaren erg populair, omdat ze eruit zien als traditionele gloeilampen. Zonde om te verstoppen in een lampenkap! Hier kun je ze kopen!

Philips Hue Filament-lampen nu in de winkel

Signify kondigde op IFA 2019 diverse nieuwe producten aan, waaronder een Philips Hue slimme knop. Over de filamentlampen werd weinig gezegd, maar gelukkig is Signify ze niet vergeten: ze liggen vanaf nu in de winkel. Je kunt kiezen uit de volgende uitvoeringen:

  • Philips Hue Filament standaardvorm – warmwit licht, flame – A60/E27: €19,95
  • Philips Hue Filament edisonlamp – warmwit licht, flame – ST64/E27: €24,95
  • Philips Hue Filament globe – warmwit licht, flame – G93/E27: €29,95


De Filament-lampen van Philips Hue werken volgens de specificaties zowel met Zigbee als met Bluetooth. De fabrikant kiest hier de afgelopen tijd steeds vaker voor, omdat je geen bridge nodig hebt. Dat is voor beginnende gebruikers een makkelijke manier om in te stappen, maar als je meer wilt is het toch aan te raden om de Hue Bridge aan te sluiten.

Philips Hue Filament assortiment

Zoals je hierboven kunt zien kun je kiezen uit drie varianten: een kleine ronde (E27, meer info), een langwerpige Edison-variant (ST19, meer info)) en een grote ronde bol (G93, meer info)). Allemaal zijn ze voorzien van standaard fitting. Ze stonden aanvankelijk gepland voor de tweede week september 2019, maar er waren ook geruchten dat we tot oktober zouden moeten wachten. De levertijd valt uiteindelijk dus wel mee.

Philips Hue Filament

Ook de nieuwe Philips Hue kaarslampen (Candle E14) en de GU10-spotjeslampjes maakten de overstap naar Bluetooth. Wil je weten wat de voordelen hiervan zijn, lees dan onze Philips Hue Bluetooth review. Eerder vandaag kon je lezen over de Philips Hue knop en slimme stekker en de vernieuwde draagbare Hue Go.

IFA 2019
Lees alle aankondigingen van IFA 2019 in onze round-up! Of bekijk een lijst van alle reeds gepubliceerde artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.