Netatmo Slim Video Alarmsysteem

Netatmo kondigt Slim Video Alarmsysteem aan [IFA 2019]

Netatmo heeft op IFA 2019 een Slim Video Alarmsysteem aangekondigd. Het systeem bestaat uit een binnencamera, binnen sirene en deur- en raamsensoren. Je krijgt realtime een seintje als er onraad is en er klinkt een sirene met een geluidsniveau van 110 decibel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Slimme Binnencamera en Binnensirene

Volgens informatie van Netatmo heeft slechts 13% van de Nederlanders een alarmsysteem geïnstalleerd, terwijl er per jaar toch zo’n 65.000 woninginbraken plaatsvinden. Het dit Slimme Video Alarmsysteem ben je in één keer klaar. Er zit gezichtsherkenning in, zodat het systeem onderscheid kan maken tussen familie, vrienden en onbekenden. Bij een onbekend gezicht krijg je als bewoner een melding op je iPhone met een foto en video van de betreffende persoon. Je weet dan meteen of je actie moet ondernemen.

Helaas bevat dit systeem nog geen HomeKit ondersteuning. Netatmo laat aan ons weten dat er “helaas nog geen slimme assistent of HomeKit-ondersteuning is, maar het staat wel op de radar”.

De Netatmo Slimme Binnencamera komt je wellicht bekend voor: dit is in feite de Netatmo Welcome die al HomeKit-ondersteuning heeft gekregen in oktober 2018. Deze camera heeft gezichtsherkenning en waarschuwt de gebruiker als er iets loos is in huis.

Netatmo Slimme Sirene

Waarschuwing als raam te lang open staat
Deze werkt in samenwerking met de Slimme Binnensirene, die automatisch een oorverdovend alarm geeft van 110 dB. Dit gebeurt zodra de camera een inbreker detecteert of wanneer de deur- en raamsensoren een actie detecteren. De Slimme Deur- en Raamsensoren detecteren bewegingen en trillingen van deuren en ramen. Wanneer iemand aan de ramen zit te morrelen, krijg je daarvan dus ook een melding. Je kunt in de app ook meteen controleren of er nog ramen of deuren open staan. Staat een raam te lang open, dan krijg je een melding. Je bepaalt zelf na hoeveel tijd dit is.

Om niet te veel meldingen te krijgen kun je in de instellingen selecteren wat belangrijk voor jou is. Zo kun je aangeven dat je alleen een melding wilt krijgen als bepaalde deur- en raamsensoren een beweging opmerken. Je kunt ook instellen dat je alleen bij detectie van een onbekend gezicht een melding wilt hebben. Met geluiden zoals hondengeblaf of een pieptoon kun je via de app proberen om de inbrekers af te schrikken.

Netatmo Slim Video Beveiligingssysteem

Automatisch in- en uitschakelen
Het systeem wordt geactiveerd en gedeactiveerd op basis van je aanwezigheid. De Slimme Binnencamera ziet dat je thuis bent en schakelt het systeem dan automatisch uit. Je kunt ook zorgen dat meldingen van de Deur- en Raamsensoren niet worden doorgegeven op het moment dat huisgenoten thuis zijn.

Je hebt voor het systeem geen abonnement nodig en de opnames worden op een micro-SD-geheugenkaart opgeslagen. Het zou mooi zijn als het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem ook HomeKit Secure Video gaat ondersteunen, zodat je de beelden in iCloud kunt opslaan. De fabrikant heeft het wel beloofd voor de bestaande camera’s.

Netatmo Slimme Deur- en Raamsensor

De Slimme Deur- en Raamsensoren (€99,99 per drie stuks) zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar en de Slimme Binnensirene (€79,99) komt op 26 september op de markt. De Slimme Binnencamera is te koop voor €199,99 en dat is precies dezelfde prijs als de Netatmo Welcome (ook €199,99).

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 06 september: Artikel aangevuld met betrekking tot ontbrekende HomeKit-ondersteuning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.