PayPal Apple ID instellen.

Nu betalen met PayPal in App Store en iTunes

Heb je geen creditcard maar wil je wel makkelijk aankopen doen in de App Store of iTunes? Vanaf nu kun je je PayPal-account koppelen aan je Apple ID. Zo betaal je al je aankopen gewoon via je betaalrekening.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

PayPal Apple ID instellen.
Apps, muzieknummers, boeken en je Apple Music-abonnement kun je betalen via je creditcard, maar ook met iTunes-kaarten. Daar komt echter een nieuwe mogelijkheid bij. Vanaf vandaag kunnen gebruikers PayPal als betaaloptie kiezen voor de App Store en iTunes. PayPal zegt dat de optie beschikbaar is in Canada en Mexico, maar ook in Nederland kunnen sommige gebruikers PayPal als betaaloptie kiezen. Dat betekent dat alle aankopen die je doet, in rekening gebracht worden op jouw PayPal-rekening.

PayPal in App Store, iTunes en meer

De betaalopties voor je Apple-account zijn momenteel vrij beperkt, zeker sinds ClickandBuy vorig jaar gestopt is. In Nederland kun je alleen een creditcard instellen als betaalmethode voor het kopen van apps, muziek, boeken en meer. Een extra betaalmethode is dus gewenst en gelukkig lijkt dat er nu ook van te komen. Vanaf vandaag is PayPal actief als betaaloptie in Canada en Mexico. Op de website van PayPal staat dat deze optie ‘snel daarna ook in andere landen waaronder Amerika’ beschikbaar komt. In onze test was PayPal bij sommige Nederlandse accounts wel beschikbaar als betaaloptie, dus het kan zijn dat momenteel uitgerold wordt.

App Store en iTunes-aankopen via PayPal betalen.

Om voor PayPal te kiezen, doe je het volgende:

  1. Ga naar de App Store-app en tik op Uitgelicht.
  2. Ga naar onderen en tik op je Apple ID. Kies voor Toon Apple ID.
  3. Kies voor Betaalinformatie en selecteer PayPal (indien beschikbaar).
  4. Log in met je PayPal-gegevens en selecteer de juiste rekening.

Mocht je de optie voor PayPal nog niet zien, probeer het dan via de Apple ID-website. Bij Betaling en verzending klik je op Wijzig betaalinformatie. Vervolgens kun je bij betaalmethode kiezen voor PayPal. Met dank aan de iCulture-lezer Martijn voor de tip.

Zodra je PayPal als betaaloptie geselecteerd hebt en ingelogd bent met je PayPal-gegevens, worden al je aankopen in rekening gebracht via je PayPal-account. Aangezien je je eigen bankrekening weer kunt koppelen aan je PayPal-account, is het doen van betaalde aankopen veel gemakkelijker als je geen creditcard hebt. PayPal maakt voor Apple-accounts gebruik van haar dienst One Touch, waardoor je niet telkens opnieuw in hoeft te loggen met je PayPal-account. Voorheen was PayPal in sommige landen ook al beschikbaar voor aankopen, maar was het vereist om hier een creditcard aan te koppelen. Dat is nu niet meer nodig.

In Nederland is iDEAL een veelgebruikte betaalmethode voor online aankopen, maar er zijn nog geen aanwijzingen dat Apple dit gaat ondersteunen in de App Store en iTunes. PayPal is in ieder geval wel een goed alternatief voor het eerder gestopte ClickAndBuy. In andere landen biedt Apple ook nog zogenaamde ‘carrier billing’ aan, waardoor aankopen gefactureerd worden via je telefoonrekening. In Nederland is dit nog niet bij een provider beschikbaar, maar in België werkt dit wel bij BASE. In Nederland kun je nog wel gebruikmaken van iTunes Pass, een digitale iTunes-kaart die je in de winkel kunt opwaarderen.

Tipgever: Alex

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2018, 17:11
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, itunes, paypal

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.