Clickandbuy app

iTunes-betaalmethode ClickandBuy stopt ermee (update)

De iTunes-betaalmethode ClickandBuy stopt vanaf april 2016. Vanaf dat moment kun je niet meer apps, muziek en films uit iTunes afrekenen met je bankrekening via ClickandBuy.

ClickandBuy was in iTunes jarenlang een populaire betaalmethode voor mensen die geen creditcard hebben. Maar nu de iTunes-cadeaukaarten met korting op elke straathoek te krijgen zijn, is het niet meer zo nodig om het (toch wel foutgevoelige) ClickandBuy te gebruiken. Vanaf eind april 2016 stopt de betaalmethode ermee, is op de website van ClickandBuy te lezen.

Update januari 2016: we krijgen momenteel veel meldingen van lezers, die een e-mail van ClickandBuy hebben ontvangen dat de dienst gaat stoppen.

Clickandbuy app

Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om met ClickandBuy te betalen, zo ontdekte iPhone-ticker. Eventueel resterend tegoed moet je vóór eind april opmaken of naar een bankrekening terugstorten.

Vaarwel, ClickandBuy!

We hadden bij iCulture altijd een haat-liefde-verhouding met ClickandBuy. Als we meldingen van lezers binnenkregen over onterechte afboekingen, dan luidde onze standaardvraag: “Gebruik je misschien ClickandBuy?” en in 99% van de gevallen was dat inderdaad het geval.

Er ging bijvoorbeeld vaak iets mis bij apps die tijdelijk afgeprijsd waren. Mensen die met ClickandBuy afrekenen, betaalden soms toch het volle pond. Ook gebeurde het dat er onlogische bedragen werden afgeschreven, bijvoorbeeld €1,98 terwijl Apple vaste prijzen van €0,99 en €1,99 hanteert. We vermoeden dat in dergelijke gevallen tweemaal een bedrag van €0,99 in rekening is gebracht.

Dat ClickandBuy los van de foutjes bij het afrekenen in iTunes niet zo’n sympathiek bedrijf is, lees je in dit artikel. Het bedrijf is overigens onderdeel van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile.

Alternatief: iTunes-kaarten met korting

Wij zijn dan ook niet rouwig dat ClickandBuy gaat verdwijnen, maar het betekent voor de mensen die er nog wel gebruik van maakten dat ze naar een andere betaalmethode moeten uitkijken. Gelukkig is die er ook: je kunt bij bijna alle grote winkelketens iTunes-kaarten kopen. Hou je de aanbiedingen van iCulture Deals in de gaten, dan koop je je apps voortaan met 20%. Elke week zijn de kaarten wel ergens met 15% of 20% afgeprijsd. Wat ons betreft is dat een veel gebruiksvriendelijker methode dan incasseren via je bankrekening – al moet je er natuurlijk wel aan denken om regelmatig je tegoed op te laden. Maar dat is minder erg dan een incassoproces van ClickandBuy aan je broek.

Nog een alternatief: afrekenen via je telefoonrekening

Er is ook nog een ander alternatief mogelijk: Apple biedt in Duitsland al afrekenen van iTunes-aankopen via de telefoonrekening aan. Dit is nu nog op beperkte schaal mogelijk via één provider, maar een verdere uitrol binnen Europa zou zeer welkom zijn. ClickandBuy is misschien via moederbedrijf Deutsche Telekom al op de hoogte van plannen om via de provider af te rekenen.

O ja, ClickandBuy had ook een app… die ook vanaf april niet meer bruikbaar is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 23 januari: We krijgen momenteel veel meldingen van lezers, die een e-mail van ClickandBuy hebben ontvangen dat de dienst gaat stoppen. Dit artikel is daarom opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2016, 11:27
Categorie Diensten
Onderwerpen clickandbuy, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.