App Store-apparaten

Apple biedt in België carrier billing aan: apps afrekenen via je telefoonfactuur

Apple biedt nu ook iTunes carrier billing aan in België: aankopen via iTunes en de App Store reken je af via je mobiele telefoonrekening.

Apple heeft zogenaamde iTunes carrier billing ingeschakeld voor twee nieuwe landen: België en Noorwegen. Daarmee wordt het mogelijk om iTunes- en App Store-aankopen via je mobiele provider te betalen. Je hebt dus geen creditcard of bankrekening meer nodig om je iTunes-aankopen te kunnen afrekenen. Alles wat je koopt wordt gefactureerd op je maandelijkse telefoonrekening.

App Store-apparaten

Carrier billing: afrekenen met je mobiele telefoonrekening

Gunstig is dat overigens niet, want als je iTunes-cadeaukaarten gebruikt kun je meestal 15% tot 20% korting krijgen op je aankopen. Maar het biedt wel gemak, zeker voor mensen die eerder gebruik maakten van betaalregelingen zoals ClickAndBuy. iTunes carrier billing was al beschikbaar bij specifieke providers in Duitsland, Japan, Rusland, Zwitserland, Taiwan, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Apple geeft niet aan welke Belgische providers meedoen, maar wat we wel weten is dat BASE en Proximus eerder al direct afrekenen via de provider ondersteunden voor Android-gebruikers. Ben je Belg, dan loont het de moeite om deze pagina in de gaten te houden. Daar noemt Apple voor alle vier grote providers (BASE, Proximus, Telenet en Mobistar) welke functies ze ondersteunen zoals Visual Voicemail en Personal Hotspot.

We horen graag van Belgische lezers welke providers eraan meedoen.

iTunes carrier billing inschakelen

Op deze supportpagina bij Apple vind je bovendien instructies hoe je carrier billing (‘Betaling via mobieletelefoonrekening’) moet instellen op je iPhone, iPad, Mac en pc. Op de Nederlandstalige pagina wordt België nog niet genoemd, op de Engelstalige versie al wel. Bij het kiezen van de betaalmethode moet je ‘mobiele telefoon’ kiezen in plaats van creditcard. Het is niet mogelijk om een mix van betaalmethoden te kiezen, waarbij je per aankoop aangeeft op welke manier het afgerekend moet worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 19:01
Categorie Providers
Onderwerpen app store, itunes store, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.