AirPods in oor

‘Apple werkt aan AirPods die altijd passen’

Apple denkt na over een versie van de AirPods waarbij de twee losse delen verwisselbaar zijn. Er is dan geen linker en rechter AirPod meer.

Apple’s AirPods bestaan nu nog uit twee delen voor je linker en rechter oor. Stop jij wel eens per ongeluk de verkeerde AirPod in je verkeerde oor, dan gaat Apple daar mogelijk wat aan doen. In een patent genaamd Earbuds with compliant member omschrijven ze een versie van de AirPods met een symmetrische behuizing, zodat ze goed passen in beide oren. Apple voegt er ook allerlei biometrische sensoren aan toe.

‘Verwisselbare AirPods met biometrische sensoren’

De sensoren in dit patent worden op meerdere manieren gebruikt. Omdat het bij het omschreven model niet uitmaakt of je hem in je linker of rechter oor stopt, passen de sensoren de werking van de AirPods aan. Het geluid wordt zo aangepast aan je linker of rechter oor, zodat het goede audiokanaal ook in het juiste oor komt.

Verwisselbare AirPods in patent.

Daarnaast zijn er biometrische sensoren mogelijk, vergelijkbaar met de Apple Watch. Hierdoor kan bijvoorbeeld een scan gemaakt worden die je hartslag uitleest. Dit komt bijvoorbeeld van pas tijdens het sporten, waar je toch al vaak muziek afspeelt. De AirPod maakt daarvoor contact met de tragus, het stukje kraakbeen boven je oorlel bij de ingang van je gehoorkanaal.

Om ervoor te zorgen dat de AirPod goed blijft zitten, zou Apple ook gebruik kunnen maken van een ander materiaal in plaats van hard plastic. In het patent wordt het gebruik van foam omschreven, dat zich uit kan zetten om er zo voor te zorgen dat hij goed blijft zitten. Bovendien zorgt dit ervoor dat het contact met de huid voor de sensoren goed genoeg is.

In de tekeningen valt op dat het ontwerp behoorlijk anders is ten opzichte van de huidige AirPods. Er zit bijvoorbeeld geen stokje aan, waar nu de batterij in zit en de microfoon verstopt is. Het is dankzij dit patent in ieder geval wel duidelijk dat Apple’s focus nog meer op sport en gezondheid ligt. Of deze AirPods er inderdaad komen, valt echter nog te bezien. In 2019 verwachten we wel AirPods met draadloze oplaadcase. In 2020 volgt de AirPods 2, een volledig nieuw model met meer functies en een nieuw design.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2018, 11:17
Bron Bron Patent
Via Via AppleInsider
Categorie Apple
Onderwerpen airpods, patent
Device AirPods
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.